Važno šta treba da znate ! Bolovi u leđima posle porođaja i šta ga uzrokuje !

0

To je bol nalik ukočenosti koji Vam smeta pri oporavku posle porođaja.

 

Šta uzrokuje bol?

I dalje treba kriviti one hormone koji su oslabili zglobove i ligamente, zajedno sa zategnutim mišićima stomaka, koji su napravili haos Vašem stavu. Ne smemo da zaboravimo na silno guranje u porođajnoj sali, kao ni savijanje, ustajanje, ljuškanje koje sada non stop radite. Kasnije, ukoliko ne držite odraslu bebu kako treba, osetićete bolove u donjem delu kičme.
Šta treba da znate povodom bola u leđima?

Potrebno je vreme da se leđa vrate u normalu te budite strpljivi i ne pokušavajte da učinite previše, previše rano.

Šta učiniti povodom bolova?

Bolovi u leđima posle porođajaSamo polako. Možete pomoći svojim leđima da se vrate u normalu samo ako budete jako pažljivi prema njima i obratite pažnju kako ih koristite za šta Vam treba dosta vremena jer leđa koristite sve vreme.

– Vodite računa o tome kako se savijate i ispravljate. Kada podižete bebu, perete veš, morate znati da pokret počinje iz kolena, ne iz leđa.
– Ne grbite se dok hranite bebu ili je mazite. Prava kičma je zdravija kičma.
– Opusite se u lepoj i toploj kupki. (Ako se oporavljate od carskog reza, pitajte svog ginekologa ili lekara kada možete početi da uživate u kupanju.) Ne biste verovali kakva čuda čine masažeri.
– Koristite tabure ili neku stoličicu da odmorite noge dok npr. hranite bebu. Svakako ste zaslužili da malo podignete noge.
– Pokušajte da ne stojite dugo. Svaki put kada dugo stojite, podignite jednu nogu na nešto kako biste otklonili pritisak sa donjeg dela kičme.
– Idite na masažu. Neka Vas partner izmasira ili ako možete, posetite profesionalca.

Komentara
Loading...