Važno !! Evo zbog čega je dragocen ožiljak od carskog reza

0

Neverovatno otkriće baca potpuno novo svetlo na rez kojeg se žene obično stide 

- Oglasi -

carski rez

Naučnici su otkrili da fetalne ćelije u tkivu ožiljka od carskog reza proizvode kolagen i tako pomažu maminom telu da se oporavi od rana nakon operacije. Fetalne ćelije ostaju u majčinom telu do kraja njenog života.

One pomažu u borbi protiv raka dojke, a ako su ‘neprijateljske’, mogu izazvati i neke autoimune bolesti kod majke. Međutim, nedavno su naučnici otkrili da fetalne ćelije u tkivu ožiljaka, posebno u ožiljcima od carskog reza, proizvode kolagen. Tako fetus zapravo pomaže maminom telu da se oporavi od rana nakon operacije.

Fetalne ćelije kao nasleđe
Ovo zaista neverovatno otkriće može pomoći mamama koje su rodile carskim rezom da lakše prihvate svoj ožiljak. Mnoge mame ožiljak podseća na traumatičan porod, mnoge ga ne smatraju lepim i skrivaju ga, ali mnoge mame se ponose njime.
Ove godine Internetom se proširila fotografija mame s bebom na kojoj se jasno vidi ožiljak od carskog reza. Iza nje stoji lična priča fotografkinje trudnice koja se sama bojala carskog reza, a ova prelepa fotografija pomogla joj je da lakše prihvati ovakvu vrstu poroda.

Popularnost fotografije možda leži i u činjenici što je to jedna od retkih fotografija ovog ožiljka, a koji je takođe deo majčinstva, baš kao i strije ili bradavice na dojkama koje se vide na fotografijama dojenja.

izvor. Klokanica.hr

Tekst koji ste naviše čitali tekst koji zaslužuje da bude pročitan . Pročitajte ga (Tri divne istine o majkama koje su radjale Carskim rezom )

- Advertisement -

Komentara
Loading...