PSIHOLOG !VAŽNO : Ne ljubite vašu decu u usta ! Niste ni svesni vaše greške …

0

Roditelji često dobijaju mnogo suprotstavljenih saveta kada je u pitanju vaspitavanje dece.

Dečiji psiholozi posvećuju veći deo svoje karijere tome kako treba podizati dete i mišljenja variraju od jednog do drugog.

Uzmimo na primer način na koji treba pokazivati detetu ljubav i pažnju, pogotovo ljubljenje dece u usta. U poslednje vreme vode se velike debate o tome u kojim godinama treba prestati sa ovakvim ljubljenjem deteta, ali i da li treba uopšte to raditi.

Dečiji psiholog doktorka Šarlot Reznik dala je jedan kontroverzan odgovor da li je zdravo da roditelji ljube decu u usta. Ona je rekla da ovo ne može mnogo da naškodi deci u ranim godinama života, ali kasnije postaje sve opasnije što su deca starija. To znači da bi bilo najbolje da roditelji uopšte sa ovim ne počinju.

Razlog tome je što kada jednom sa tim počnu, roditelji ne znaju kada je vreme da sa tim prestanu.Doktorka je ukazala da je to povezano sa dečijom seksualnošću. Deca postaju seksualno svesna već sa 4 do 6 godina, pa tako i naivno ljubljenje u usta može da pomuti njihove granice i da deluje na njih stimulativno.

-Ako me pitate kada trebate da prestanete da ljubite vaše dete u usta, moj odgovor je odmah, izjavila je ona

Sa druge strane, kao reakcija na njene tvrdnje stigao je odgovor njene koleginice doktorke Sali En Mek Kormak koja je rekla da ovakvo ljubljenje ne može da zbuni decu i da je to podjednako zbunjujuće kao i dojenje.

Roditelji su na mukama kada su u pitanju ovako delikatne stvari, pogotovo kada mogu da dobiju oprečne savete. Možda bi bilo najbolje da sledite savete vaših roditelja i model vaspitanja preuzmete od njih bar dok ne stignu naučne potvrde koje će objediniti ovaj problem i dati odgovor na dilemu

(Telegraf.rstiphero.com)

 

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online