VAŽNO : Ove kućne poslove treba IZBEGAVATI U TRUDNOĆI EVO I ZAŠTO

0

Iako imate neodoljivu potrebu da uglancate vašu kuću pre dolaska bebe, možda bi neke poslove trebalo da prepustite onima koji su voljni pomoći. Uposlite partnera, mamu, svekrvu, drugarice, a vi samo nadgledajte proces. PIŠE. lifepressmagazin.com

Evo koji su to kućanski poslovi koje bi trudnice trebalo da izbegavaju.

Korištenje hemikalija

Proizvodi kao što su sredstvo za ubijanje mrava, sredstva za čišćenje rerne ili izbeljivač ne bi trebalo da se nađu u rukama buduće majke jer svi ti proizvodi imaju veoma toksična isparavanja. Ako imate problema sa mravima i insektima pokušajte prnaći prirodniju i manje štetnu alternativu kao što su krede protiv mrava ili lepljive trake za muve.

Kad je u pitanju čišćenje rerne pokušajte je izribati mešavinom sode bikarbone, limuna i sirćeta, a o tome smo pisali u tekstu “Očistite rernu bez hemikalija”.

OVI LEKOVI SU OPASNI U TRUDNOĆI !!

Podizanje teških predmeta

Nemojte se junačiti tokom trudnoće i premeštanje nameštaja ili donošenje teških kesa iz prodavnice ipak prepustite nekom drugom. Kad je u pitanju kupovina, nabavite torbe za šoping na točkiće koje će vam uveliko olakšati odlazak po namirnice.

Čišćenje zastora, lustera i ventilatora

- Oglasi -

Pokušajte izbegavati sve poslove koji zahtevaju bilo kakvo penjanje na stolice ili merdevine. Trudne žene veoma teško balansiraju sa svojim stomacima, a padovi mogu biti veoma opasni u stanju u kom se nalazite.

TRUDNA SAM : Ovo moram da IZBEGAVAM od kozmetičkih preparata

Čišćenje podova

Ribanje podova džogerom ili čišćenje metlom je sasvim u redu, ali ako ga obavljate postepeno i ne umarate se previše jer preterivanje može dovesti do bolova u donjem delu leđa. Kad je vreme da očistite podove u stanu ili kući uradite to u nekoliko navrata, sobu po sobu i često odmarajte.

Pranje prozora

Ovaj kućanski posao je veoma nezgodan kako zbog padova i loše ravnoteže tako i zbog sredstava za čišćenje koje koristite. Operite prozore na način na koji su ih prale naše mame, sa malo deterdžanta za suđe i vodom, a kasnije ih prebrišite novinama.

Usisavanje

Ako imate neki mali usisivač koji nije teško pomerati po stanu, onda usisavati možete bez bojazni, ali ako imate veliki, teški usisivač onda budite oprezniji. Isto tako tokom trudnoće, čišćenje kese od usisivača prepustite nekom drugom zbog prašine koja može da vam iziritira oči i pluća.

To što ste trudni nikako ne znači da treba da zapostavite kućanske poslove i zapustite kuću. Kao i kod mnogih drugih aktivnosti potrebne su male promene i prilagođavanje vašem trenutnom stanju.

VAŽNO -Situacije u kojima NE smete da DOJITE

- Advertisement -

Komentara
Loading...