VAŽNO :Ovo vam niko nije rekao o postporođajnom seksu !!

0

Evo šta bi novopečeni roditelji trebalo da očekuju…

Vreme je da imate seks prvi put od kada ste se porodile, i kroz glavu vam prolazi milion pitanja: ‘Da li će boleti?’, ‘Da li sam spremna?’, ‘Da li mi se vagina promenila?’

1. Krvavo je.

Niste dobile menstruaciju već devet meseci, pa telo mora da nadoknadi propušteno! Postoji mogućnost da će vaša vagina čak i nakon šest nedelja i dalje ‘ispuštati’ miks krvi, sluzi i materičnog tkiva. Plus, postoji velika šansa da vagina nije ostala neoštećena prilikom porođaja. Šavovi u kombinaciji sa standardnim post-porođajnim modricama i oticanjem daće joj neku crnkasto-plavu boju, i nećete se lepo osećati. Savet? Nemojte ništa da požurujete…

2. Vaše grudi možda ‘procure’.

Spremite se na curenje mleka iz grudi tokom seksa, jer kada se vi ‘upalite’, upale se i grudi. Stari Egipćani možda jesu uživali u mlečnim kupkama, ali nećte se osećati izazovno kada potopite svog čoveka u laktozi. Ali biće smešno, i držite vlažne maramice kraj kreveta!

3. Verovatno neće biti tako uska.

Uravo ste ‘izgurali’ paketić od 4 kilograma kroz veoma malu rupu, pa su šanse da tokom seksa nećete mnogo osećati. Sa druge strane, možda su vas preusko zašili što dovodi do prepreka na putu. Porazgovarajte sa doktorom i radite karlične vežbe

4. Sada imate publiku.

Kao i većini novih roditelja, beba ostaje sa vama u sobi, i biće vam čudno da imate odnose dok je neko drugi u prostorijI! Neće vas stidljivost sprečavati – sprečavaće vas to što ne želite da probudite bebu ponekim uzdahom. Nije vredno rizika. Moraćete da postanete malo kreativniji kada je lokacija u pitanju, a taj kauč u dnevnoj sobi nikad nije izgledao bolje.

5.Bićete preterano zabrinuti kada je u pitanju kontracepcija.

Već devet meseci niste morale da birnete o neželjenoj trudnoći, a pre toga ste verovatno neko vreme pokušavale da ostanete trudne, ali sada kada ste otkrile do čega vodi nekorišćenje zaštite (trudnoća, porođaj, rođenje i neprospavane noći) čuvaćete se više nego najčuvaniji zatvori na svetu. Očekujte da ćete sami dići profit proizvođačima kondoma.

6. Prvi put je… ponovo.

Dok se šavovi i modrice polako povlače i kada se konačno naspavate, bićete gladne za seksom. Ali kako Madona kaže, trebalo bi da se osećate kao devica dodirnuta prvi put. Bićete anksiozni oko toga kako će sve proći – očekivaćete više bola nego zadovoljstva. A istina je da neće biti lako, ali doći ćete do toga.

Da li mogu da uživam i bez seksa?

Nemojte da vas frustrira ako se ne osećate raspoloženo i spremno za seks, jer postoji niz načina kako da uživate u bliskosti sa partnerom. Međusobno milovanje različitih delova tela i te kako može da vas uzbudi i oraspoloži.

Važno je samo da odvojite vreme za maženje sa partnerom, jer je to nešto o čemu verovatno niste razmišljali da može da predstavlja problem kad stigne beba. Iskoristite momente kada beba spava, tada ćete imati malo mira i tišine, a seks će doći u pravo vreme.

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

Komentara
Loading...