VAŽNO :Pitanja koja treba da postavite sebi pre nego što objavite bebinu fotografiju

0

Leoni Smit, ekspert za onlajn bezbednost (thecybersafetylady.com.au) predlaže da napravite spisak…

- Oglasi -

1. Da li sam odala važnu informaciju?
Proverite šta se nalazi u pozadini vaše fotografije jer to može ugroziti bezbednost vašeg doma. Da li se na njoj na bilo koji način raspoznaje ulica u kojoj živite ili vrtić u koji ide vaše dete? Bilo bi pametno da to sakrijete.

2. Može li to izložiti moje dete bilo kakvom obliku zlostavljanja?
Fotografija vašeg mališana u šašavom kostimu možda izgleda preslatko, ali je, kad postane tinejdžer, neko može iskoristiti protiv njega. Roditelj mora pretpostaviti da se negovom budućem tinejdžeru možda neće svideti to što je celo njegovo detinjstvo izloženo na društvenim mrežama i da se “prekopavanjem” može doći do fotografija kojih će se možda stideti.

3. Ponižava li to moje dete?
Nije isključeno da se ispod fotografije pojavi šaljiv komentar na račun vašeg deteta. Mnogi roditelji koriste društvene mreže kao ventil. Ono što je možda smešno danas u budućnosti može biti izvor neprijatnosti za vašeg mališana.

4. Je li moje dete suviše obnaženo na fotografijama?
Nije dobro da postujete fotografije na kojima je vaše dete delimično ili potpuno golo. Ne samo što to može dospeti u pogrešne ruke već se uveliko koristi i softver za prepoznavanje lica, koji bez greške može identifikovati svakoga (Fejbuk koristi ovaj softver). Iako scena kupanja vaše bebe nije direktno povezana sa sadašnjim izgledom deteta, budite oprezni jer ga možda neko vreba…

5. Može li fotografija uticati na detetove šanse i karijeru u budućnosti?
Današnji šefovi redovno guglaju sve što mogu o kandidatima koji im se jave za posao. Ako ste postovali slike neprilika u koje je vaše dete upalo, ili ste se na društvenim mrežama žalili na njega, to mu u budućnosti može ugroziti karijeru.

IZVORT.K. MAMA I BEBA

- Advertisement -

Komentara
Loading...