Važno upozorenje roditeljima nakon tragične smrti bebe !!

Tromesečna beba umrla je na stolu za presvlačenje, ali ne zato što je pala, već zato što se ugušila. !! 

Kada stavite bebu na stol za presvlačenje, obično posežete za maramicama i kremom ili bacate prljave pelene u smeće. Većina mama i tata drže sve potrebne stvari tek korak dalje od svoje bebe, upravo kako bi bili sigurni da se beba ne otkotrlja sa stola.

Ipak, postoji i druga opasnost na stolu za presvlačenje za koju većina roditelja ni ne zna da postoji. Majka, Laci Lynn Taylor, ostavila je svoju tromesečnu bebu na stolu za presvlačenje i otišla joj po bočicu. Za to vreme, beba se okrenula na način da joj je njen vrat zatvorio disajne puteve, što je dovelo do gušenja.

Majka je optužena za ugrožavanje deteta koje je dalo rezultate smrću. Iako ovo zvuči kao strašna nesreća koju nijedan roditelj ne može predvideti, policijski narednik Paul Pařízek rekao je: “Činjenica da je ostavila dete samo duže vremena je ono što je u ovoj priči tragično !!

Iako policija nije rekla koliko dugo je beba bila sama bez nadzora, u skladu sa stručnjacima iz Child Accident Prevention Trusta, dovoljno je samo nekoliko minuta da se bebe uguše, jer su preslabe za podizanje svoje glavice ili kako bi se same preokrenule u položaj u kojem mogu. da dišu .

Ako promislite o tome koliko dugo traje pranje bočice, punjenje i grejanje mleka, upravo su to minute koje su bebi mogle da spase život. Ova strašna priča je samo još jedan podsetnik na važnost sigurnog pozicioniranja beba. Svi smo čuli za previše strašnih slučajeva u kojima su se deca ugušila dok su dremala u svojim auto-sedištima ili kolevkama. I upravo zbog takvih priča, stručnjaci upozoravaju roditelje da smeste bebe u krevetac bez ćebenceta i raznih jastučića.

Ako postoji bilo kakva svetla tačka u ovoj tragičnoj priči, to je da suprug ne krivi Laci: “Nijedan deo u meni ne krivi moju suprugu za ovaj događaj. Ona je otišla po bočicu kako bi nahranila našu kćer, i to je razlog zašto nije bila u sobi u tom trenutku. Mogu govoriti što god žele, ali ovo je bila nesreća.” Naravno, nema sumnje da majku progoni gubitak deteta: “Budim se svako jutro s napadajima panike, jer čujem svoju ženu kako vrišti ime naše kćeri. To je ono s čime moramo živeti svaki dan.”

 klokanica.24sata.hr

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...