Imaš ti blage bolove i blago grčenje, ne zato što si bolesna. Već kod tebe raste bebica

0

Ihh kako da počnem sad moju priču..
Ajde od početka.. Započinje priču mama Tanja …

foto-privatna arhiva mame Tanje 

Suprug i ja smo se znali od pre, on je mene muvao, ali ja nisam bila zainteresovana za njega.. Medjutim nakon par godina, krenemo mi da se družimo, on je patio zbog devojke, a ja zbog dečka.. i tako se nas dvoje tešili, nismo ni slutili da ćemo da se zaljubimo..

Prvi septembar je presudio, tad je pao poljubac i počeli smo da se zabavljamo.. Nakon godinu dana, ja ostanem trudna..
Naravno, prvih dva meseca nisam znala, jer mi je ciklus bio normalan samo malo kraći..

Pošto živimo na selu, pomagala sam sve sta je trebalo i oko stoke i ovako.. Tad su nam baš stigla drva i ugalj.. ?? Odem ja kod ginekologa, čisto da se proverim, jer imam običaj da na svakih godinu dana odem na pregled.. Ali pošto sam se preselila u drugu opštinu morala sam da biram lekara, kad ono tamo muško, jaoo prvo pomislih :“ Gde mi se baš pade muški ginekolog? Do sad mi je uvek bila doktor žena.“

Pomirim se ja nekako sa tim i udjem u ordinaciju..
Požalim se ja doktoru, malo me boli stomak, ciklus mi je bio kraći i imam osećaj kao da mi se stomak grči.. Kaže on meni, ajde da odradimo UZ pregled.. Otišla sam ja u drugu prostoriju i čekam za UZ.Bile tamo dve sestre, kaže meni jedna: “ Skidaj se.“ Ja zbunjena, pitam šta da skidam. Kaže ona meni:“ Sve, čak i gaže.“

Nisam očekivala taj UZ, već onaj običan preko stomaka.. Došo doktor, legla ja na onaj sto.. Kad on ubaci onaj UZ, gleda, gleda i gleda.. Ćutii on.. pitam ja njega :“Doktore jel sve u redu?“ A on odgovara:“ Imaš ti blage bolove i blago grčenje, ne zato što si bolesna. Već kod tebe raste bebica koja je stara 8nedelja i 5 dana.“

Ja još više zbunjena, razmisljam kako beba, kako toliko stara, kad sam ciklus imala.. Pušta on meni otkucaje, a ja od radosti plačem.. Tako maleno raste u meni, a ja nisam bi znala.. Sva srećna saopštila sam suprugu i svima ostalima..

Trudnoća je fino tekla, nisam imala mnogo mučnina..
Njegovi roditelji već počeli da nas ubedjuju za svadbu iako sam ja trudna. I tako je bilo.. Veridba 27.02.2016. Tad sam bila 6 mesec..
U medju vremenu sam ja sve radila kao da nisam trudna, čak sam plevila travu iz zelene salate. A svi su išli za mnom i svadjali se, jer sam trudna..

12.05.2016.sam se krstila..
I 14.05.2016. Svadba.. i to kakva svadba. Svadba od 500 ljudi.. Pa pozdravi se sa svakim, igraj.. sve sam ispoštovala, čak sam se i na sto popela da igram, a bila sam 8mi mesec trudnoće.. ???

I tako prodje sve, stigne vreme za porodjaj.. Termin mi je bio 4.jul 2016.. Naravno moja mala nemirnoća nije htela da čeka termin..
Gospodjica je htela mamu da upozna ranije..

26.jun.2016.. ustala sam oko 8h ujutru, moja malena luduje bez prestanka.. Osetila sam neku nelagodnost i otišla do kupatila.. Polako mi je curkao vodenjak i polako su krenule kontrakcije.. Odlučim ja da sačekam još malo.. Doručkovala sam, popila kafu, nazvala mamu i objašnjavam joj.. Ona mi žena kaže to je to, porodićeš se.. Ali ja tvrdoglava čekam da budu jači bolovi, uzela sam da kratim nokte koji su bili toliko lepi da mi je bilo mnogo žao što ih kratim..

Dolazi svekrva s posla oko 10h, kažem ja i njoj, ona mi žena isto savetovala da idem odmah u bolnicu, ali ja tvrdoglava i neću.. što da me muče tamo, kad mogu da čekam jače bolove.. došli gosti, ja sedim i dalje i čekam da me jače zaboli..

- Oglasi -

Oko 12h otišla sam ja da se sredim i istuširam.. oko 13h počinju jači bolovi, zovem supruga da krenemo.. Podjemo mi i svekrva i zaova, oni uplašeni, a ja jok.. stigli mi oko 13:30h u bolnicu.. kad tamo na pregled, kaže doktor:“ Otvorena si dva prsta, brzo ćeš ti.“ Presvukla sam se ja i smeste oni mene u pripremnu sobu.. stavili me na onaj dosadni ctg, a Marija samo sto ne iskoči iz stomaka..

Bolovi sve jači, počinju naponi.. oko 17h mi probuše vodenjak i kaže doktor :“čekamo jače napone.“ Naponi sve jači, osećam kao da se kidam, ali glas ne ispuštam.. Jer ja sam žensko, naravno sve ću da istrpim a da glas ne pustim..

u 18:10h me uvode u salu, kaže babica :“Šetaj.“ Ja je gledam i napravim korak kad ono napon, drugi korak opet napon.. Babica mi kaže da se penjem na sto.. Penjem se ja, beba već krenula.. Kaže ona ajde guraj.. Prvi put, drugi put, i trećii put stiže moja mila lepotica..

26.06.2016. U 18:20h… Ja je gledam, suze idu.. samo sam tiho rekla :“Ljubi te mama, ista si tata.“ Ušiva mene doktor i kaže:“ Još jedan ubod i gotovo.“ Prošla su 5 uboda i ja rekoh :“ Doktore ovo vam je 5 ubod, slagali ste.“ Na šta on odgovara:“ Pa samo sam se šalio.“ Dobacuje babica:“ Doktore nemojte previse ženu da ušijete, šta će muž da radi kad stigne kući.“ ???

Sutra dan sam videla moju milu devojčicu, ona je bila odlično, dobila je ocenu 9, zbog blago zelene plodove vode..
Sad je ona velika curica koja ima 20 meseci i zvrk je pravi..

foto-privatna arhiva mame Tanje 

Ps. Žene, budite pozitivne na porodjaju.. Jer mi smo ipak žene i jake smo kao lavice.. Šaljemo vam poljupce moja Marija i ja.. ❤❤❤

Hvala mami Tanji na ovoj priči . Eto i to može da se desi da imate ciklus a da ste trudni . Veliki poljubac za nju i Mariju i očekujem lepe vesti 😉

autor priče .mama Tanja

pripremila.urednica Sonja Milekić

izvor.devetmeseci.net

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

NE PROPUSTITE I OVU PRIČU !!

- Advertisement -

Komentara
Loading...