VELIKA GREŠKA : Uvek potražite drugo mišljenje doktora

0

Moja priča počinje tako što su me sin i ćerka bukvalno molili danima da rodim još jednu djevojčicu, sestru.

15556010_353882164979861_2019273067_n

FOTO. privatna arhiva mame Kristine (mala Nevena )

Čak su mi trpali jastuke ispod majce i tjerali me da se pravim trudna i tako se igrali. Iskreno i htjela sam još jednu ćerku… i tako prva kontrola kod ginekologa-trudna 8 nedelja . Viktor i Viktorija presrećni. Već biraju ime.. znaju kažu da je sestra. Prave mjesto u njihovoj sobi,satima se igraju tako što pričaju o bebi. Viktor svima u školi rekao da će mama da mu rodi sestru .

Trudnoća do 4 mjeseca super. Tada kreću kontrakcije. Krvarenje. Kažu mi ok je..uključuju utrogestan.. pijem dva mjeseca.. U 6 mjesecu bolovi.. uključuju depo progesteron inekcije na treći dan.. Bebu osjećam..ja super, nisam se ugojila svega 4-5 kg. U sedmom mjesecu moj ginekolog kaže da je razlika u odnosu na plod i datum zadnje menstruacije. Da je plod veći nego što bi trebao biti u 7 mjesecu. Pita me jesam li dobro rekla datum zadnje menstruacije. Kažem da jesam.. govori mi da sam sigurno već bila trudna kada sam dobila zadnju.

Po mom datumu ulazim u 8 mjesec.. termin porodjaja 26 oktobar 2016.. po ultra zvuku kazu mjesec dana prije .. 15 septembra me ostavljaju na ginekologiji,da prate ctg..ultra zvuk..itd.. moj doktor je ubijedjen da sam u terminu.. govori mi nešto tipa ,,zreo plod..zrela posteljica..ovo je u terminu,, konsultuje se sa kolegom.. taj potvrdjuje.. Ležim tamo danima.. ostavila djecu.. brinem kako su..plačem u neizvjesnosti šta i kako..

CARSKI !!BEZ KONTRAKCIJA BEZ BOLOVA !! AAAA 

I tako dolazi 23 septembar 2016.. ujutru posle vizite ultrazvuk.. kaže meni moj doktor ,,znaš šta maco.. ovo je u terminu..sve ok.. kilaža bebe oko 3.500-600 kg. Idemo mi na carski,, ja u šoku… ali u redu, znaju valjda DOKTORI SU. U sali legnem na sto.. u glavi mi luda misao.. plačem i mislim ,,BOŽE AKO UMREM OVDJE ČUVAJ MI DJECU,,.. Sjetim se odjednom kako sam zaboravila mužu da kažem da ako bude djevojčica želim da se zove Nevena.. bila sam prestravljena i ne znam zašto ubijedjena da se neću probuditi nikad više. Tako bez porodjajnih kontrakcija,bez porodjajnih bolova, ni malo otvorena moj doktor meni uradi carski.

STIŽE MOJA PRINCEZICA I PRE TERMINA 🙂

Budim se u sobi.. čujem sestru govori ,,srećna ćerka,, uspijem da se nasmijem ošamućena od anestezije. Pitam je li sve u redu, kaže mi dobro je, preslatka djevojčica teška 2.600kg. Ja u šoku.. šta bi doktore sa ultrazvukom i kilažom ploda od oko 3.500-600 kg.. dolazi pedijatar na moj zahtjev. Govori mi da je moja Nevena prijevremeno rodjena beba.. da mora ići oftamologu,neonatologu, da će pratiti kako prihvata hranu i td. Moja jagodica,dušica i srećica,je super.. niko srećniji od mene.. iako su je bez ikakvog njenog znaka da želi napolje ,,oteli,, van iz maminog stomaka  .

Sada ima 2 mjeseca i 5 kg.. debelo moje…line9

PORUKA ZA BUDUĆE MAME 

Poručujem svim mamama budućim.. UVIJEK POTRAŽITE DRUGO MIšLJENJE KOD OVAKVIH SLUČAJEVA!!! Nije od goreg.. ja da sam to uradila porodila bi se kako je i bio prvobitni termin 26 oktobar.. a ne mjesec dana ranije. Samnom i bebom je na sreću sve bilo ok. Ali ipak je to beba rodjena u osmom mjesecu..moglo je biti svega…
Pozdrav za sve vas koji pratite stranicu i pozdrav za urednicu.. pamet ste mi spasili u bolnici non stop sam čitala tekstove.. i gledala slike mališana.

Veliki pozdrav i za mamu Kristinu i malu Nevenicu 🙂 Drago mi je da uživate u tekstovima i mom radu .

Toliko mi je priča stiglo ali ovako neki slučaj još nisam imala 🙂 Sreća pa je sve dobro prošlo , taj doktor ima više sreće nego pameti !! Maloj Nevenici želim divno i bezbrižno detinjstvo kao i ostalim klincima *

autor priče . mama Kristina

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NAĐE NA DRUGIM PORTALIMA ! 

PROČITAJTE I OVE PRIČE

Komentara
Loading...