VELIKA TUGA ! : Porodilja (27) iz okoline Niša koja je danima bila na respiratoru u sedmom mesecu trudnoće, preminula je jutros.

0

VELIKA TUGA ZA NIŠ I PORODICU !

Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja ploda lekari niškog Kliničkog centra, tokom jučerašnjeg dana porodilju iz doljevačkog sela Orljane su porodili carskim rezom.

Žena je na svet je donela dečaka, međutim, nažalost, on je ubrzo po rođenju preminuo. Samo dan kasnije, izdahnula je i njegova mama.

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković rekao je da da je uprkos velikim naporima lekara izgubljena bitka za život porodilje.

- Oglasi -

Podsetio je da je juče konzilijum Ginekološko akušerske klinike zbog trpljenja ploda koje je postajalo kritično, doneo odluku da se obavi porođaj carskim rezom.

„Dete je ubrzo doživelo srčani zastoj i preminulo. Stanje njegove majke je i pre porođaja bilo teško, gasna razmena je bila loša zbog čega je priključena na respirator. Nakon porođaja, stanje joj se pogoršalo, bolest je dobila sistemski karakter i ona je jutros u 8.45 sati preminula“, naveo je Janković i dodao da će telo porodilje biti upućeno na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Kako su u KC Niš naveli juče, ona je primljena kao sumnjiva na virus koronu jer je imala obostrano zapaljenje pluća, a testovi su pokazali da je negativna.

U niškom Kliničkom centru je i trudnica iz Vranja koja je na respiratoru i u veoma teškom stanju je, kod koje nije potvrđen virus korona, kao i trudnica iz Kuršumlije, koja je pozitivna na Covid 19 i stabilno je.

Foto mondo

- Advertisement -

Komentara
Loading...