Veroučitelj iz Valjeva najmlađa žrtva korone: Supruga koja je na lečenju se oprostila DIRLJIVOM PORUKOM

Nastavnik veronauke iz Valjeva preminuo je u KBC “Dragiša Mišović”, njegova supruga je na lečenju u Beogradu, a sinčić od 14 meseci je, srećom, negativan.

P. J. (39), nastavnik veronauke iz Valjeva, jednog od žarišta korona virusa, preminuo je pre tri dana u KBC “Dragiša Mišović”, gde se nalazio na lečenju jake upale pluća uzrokovane koronom i on je najmlađa žrtva virusa u Srbiji.

Vest je objavljena je na sajtu Eparhije valjevske, a P. J. je iza sebe ostavio suprugu i četrnaestomesečnog sina, kao i majku, i sahranjen je u porodičnoj grobnici u selu Belić.

Česte upale pluća

– On je i ranije imao problema s plućima, imao je i bronhitis i česte upale pluća, a prošle zime je dosta vremena zbog toga proveo u bolnici, bio je narušenog zdravlja. Ne zna se kako se zarazio, ali se pretpostavlja da mu je supruga prenela virus. Prvo je kod nje ustanovljen, pre nekih 15-20 dana prebačena je na lečenje u Beograd – rekao je neimenovani izvor za “Kurir”

On je dodao da je P. J. tada bio dobro, ali da se njegovo stanje, nekoliko dana nakon što je supruga hospitalizovana, pogoršalo.

– Pre desetak dana je primljen u bolnicu u Valjevu, nakon čega je prebačen u KBC “Dragiša Mišović”. Poslednja četiri dana je bio veoma loše i na respiratoru. Supruga je i dalje u bolnici, stabilno je i pred kraj je terapije. Porodica je van sebe i teško podnosi sve ovo. On i supruga imaju dete od 14 meseci, za koje je, srećom, ustanovljeno da je dobro i da nije zaraženo – naveo je izvor.

- Oglasi -

Radio u Lajkovcu

P. J. bio je dugogodišnji nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima OŠ “Mile Dubljević” Lajkovac. U komentarima jedne od objava o njegovoj smrti na Fejsbuku jedna korisnica je priložila printskrin poruke njegove žene napisane u grupi na Vajberu:

 Mili moj Predraže, dušo moja, bio si anđeo koji je hodio zemljom i otišao si među anđele. Bila sam te nedostojna. Voleo si i ljubio ljude, čista i neiskvarena srca pristupao si svakome. Prosto teško će biti nastaviti dalje, ali naš mali sin mi daje snagu. Završiću medicinsku, koju sam započela, i pomagati drugima. Naš sin i posao će mi biti smisao života. Moliću se anđelima za tvoju čistu dušu. Oprosti mi za sve. Gospod neka te čuva, lepoto i moje sve – navela je udovica u emotivnoj poruci.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”: 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

Foto freepik
Autor/Izvor blic
Komentara
Loading...