Volumetriks dijeta : Gubite kilogram nedeljno, a NIKAD NISTE GLADNI

0

Teorija iza ove dijete glasi da ljudi imaju tendenciju da svakg dana unesu istu količinu hrane, ne obazirući se na kalorije. A kako pojedine namirnice, logično, imaju značajno manje kalorija, ova dijeta radi na tome da ne smanji količinu unete hrane, već samo kalorijsku vrednost (recimo, pola kilograma šargarepa ima istu kalorijsku vrednost kao 50 grama kikirikija, s tim što će vas šargarepa čak i zasititi)

S tim na umu je Barbara Rols pripremila knjigu „Volumetrics diet“, a ovaj način ishrane brzo je postao izuzetno popularan. Njen režim podrazumeva ishrani baziranu na namirnicama bogatim vodom, dakle voće i povrće siromašno skrobom, žitaricama od celog zrna, nemasnom mesu, ribi, nemasnom mleku i fermentisanim mlečnim proizvodima.

To praktično znači da su zabranjene namirnice masno meso, povrće poput krompira puno skroba, sirevi, čipsevi, ulja, orašasti plodovi i slatkiši, ali i kofein i alkohol.

I ove dijete su odlične pa vam preporučujemo da isprobate

Ono što je drugačije od ostalih dijeta jeste to što ova zagovara što obilnije obroke, jer, kako kaže Barbara, sve dijete zasnovane na restrikciji količine hrane uspevaju.

Zgodno je to što je ovaj režim lako izvodljiv jer ne zahteva posebne, egzotične i skupe namirnice, niti poseban režim u smislu vremena obroka ili njihove pripreme. U velikoj većini slučajeva ne morate da pravite ni velike izmene – ako volite palačinke, ne morate da zaboravite na njih – samo iz njih izbacite ulje i kalorični namaz, umesto belog koristite brašno od celog zrna i dodajte voće. Ili umesto običnog krompira izaberite batat.

U suštini, ovakvim režimom ishrane gubi se, kako kaže Barbara, oko jedan kilogram nedeljno,a još je bolje to što ovo može da vam postane način života, a ne kratkotrajna dijeta.

izvor (usnews.com) zena.blic.rs

Topi salo na stomaku, ubrzava metabolizam: Sirova namirnica protiv masnoća

 

- Advertisement -

Komentara
Loading...