VREDI DA PROČITATE -18 vrsta mama koje nas živciraju na društvenim mrežama

0

Da li i vas živciraju na društvenim mrežama? Vrlo verovatno i vi njih!

Društvene mreže mogu biti izvrsne – pružaju nam puno informacija, razmjenjujemo iskustva, saznajemo nove stvari, ponekad se dobro nasmijemo ili čak nađemo novog prijatelja. No, mnogi smatraju da su društvene mreže izvrsno mjesto za isfrustrirati se jer se na njima suočavaju s raznim profilima roditelja i mišljenja koja im ne odgovaraju u potpunosti. No, neki priznaju da se i sami pronalaze u sljedećim opisima – 18 vrsta roditelja koji nas najviše živciraju na društvenim mrežama.

Tigrica
Mama tigrica može biti nositi i ime “Mama – balerina”, Mama – glumica” i slično. Ona je poznata po tome što forsira svoju djecu na neku određenu aktivnost te silom želi da se kroz nju ostvare. Drugi je vide kao mamu koja kroz djecu pokušava živjeti svoje propale snove. O njoj imaju mišljenje da će joj djeca, čim dovoljno odrastu, pobjeći i živjeti po svome. I to stilom života koji joj se baš i neće svidjeti.

Protivnica cepljenja
Žestoko brani svoje stavove i redovno navodi sve negativne i “provjerene” moguće posljedice cijepljena djeteta. Često je usvojim komentarima isključiva, napadna i svađalački raspoložena te raspolaže zavidnim liječničkim i farmaceutskim iskustvom, iako nije niti liječnik niti farmaceut.

Opsednuta dojilja
Zašto je ičija briga kako i čime netko hrani svoje dijete? Mame koje smatraju da je dojenje i samo dojenje jedini imperativ, trebale bi svoje mišljenje o umjetnoj hrani ponekad zadržati za sebe.

Pobornica zdrave prehrane
Naravno da dječja hrana treba biti svježa, zdrava, raznovrsna…Ali one mame koje se zgražaju nad jednim popijenim sokom ili pojedenom čokoladom jednostavno su naporne.

Ona koja uvek osuđuje
Ova mama uvijek je “nabrijana” za raspravu i njezino je mišljenje nužno drugačije od bilo čijeg i naravno, jedino je ispravno. Voli argumente, voli se nadmudrivati i očito nema drugog posla…

Selfie – frikuša
Obožava stavljati slike sebe i svojeg djeteta od jutra do mraka. U svim mogućim pozama, sa svim mogućim dodacima, u situacijama u kojima se nada da će joj drugi pozavidjeti što se našla.

Hipohondrica
Svaki dječji kašalj ili temperatura razlog su za njezin panični ispad i histeriju na društvenim mrežama. Unatoč svome strahu, ne ide doktoru, nego savjete traži od potpunih stranaca i laika.

Naizgled savršeni roditelj
Kako im to, pobogu uspijeva? Savršena kuća, savršena djeca, obroci, čak i zajedničko obiteljsko vrijeme ovih roditelja izgleda savršeno. Imaju li svog dvojnika koji im obavlja većinu poslova? Zbog ovakvih roditelja i njihovih objava samo se osjećamo kao promašaj i pitamo kako je moguće da oni to sve mogu a mi ne? Dosta!!!

Spretna kreativka
Iako svi želimo biti kreativni te sa svojim djetetom od kolaž papira, toaletnih rolica i kartona za jaja izgraditi Eiffelov toranj, mnogima od nas to baš i neće poći za rukom, niti, iskreno, imamo volje i afiniteta prema takvim stvarima. Od same pomisli na sve to rezuckanje i nered diže nam se kosa na glavi. Ne i mami kreativki. Ona od tri salvete napravi čuda i zabavlja djecu satima. Grrrr.

Skromna hvalisavica
Ova mama ne želi se pohvaliti, ali svaki njezin status zvuči kao da nam nabija nešto na nos. Morala sam ići provjeriti svog šestomjesečnog sinčića 5 puta – spavao je popodne 4 sata u komadu. Ili: Zabrinuta sam za svoju četverogodišnjakinju. Htjela bih da se igra u blatu i trči po parku kao ostala djeca, a nju samo zanima kako naučiti čitati, pisati, brojati…već zna cijelu abecedu…joj… Hm?

Uspešna bloggerica
Kako uz klince nađeš vremena da pišeš opširne blogove gotovo pa svaki dan? Kako?! Mi nemamo vremena za ništa – treba nam kućna pomoćnica, a ti veselo pišeš o svojim svakodnevnim doživljajima s klincima? Kako imaš vremena sjesti a da ti jedno dijete ne visi na glavi, dok drugo u kuhinji pokušava zapaliti kuću?!

Majka darovitog deteta
Njihova su djeca bolja od ostalih – tako su potvrdili stručnjaci. Ponekad imaju problema s ponašanjem, ne mogu zadržati pažnju, ali to je sve zato što im je – dosadno! Nipošto nisu neodgojena ili bezobrazna ili nešto treće, nego darovita! Dosadno im jer su pametniji od ostalih pa ih ne zanimaju stvari koje zanimaju drugu djecu. Svaka majka želi da je njezino dijete najpametnije, a mame darovitog djeteta obožavaju naglašavati kako njihovo doista i jest. Ok, uživaj u tome u tišini.

Majke koje obožavaju biti majčinstvo
Svaki trenutak majčinstva njima je savršen. Neprospavane noći, ispadi bijesa, treniranje na tutu…uživaju u svemu. I sve bi opet uz smiješak ponovile. Odakle im snage pitate se, i zašto ih vesele stvari koje nikoga normalnoga ne bi?

Majka svejeda
Većina roditelja vodi bitku oko prehrane svog djeteta. Neka ne žele voće i povrće, druga izbjegavaju meso, treća imaju problema s komadima hrane. No, uvijek se među njima nađe i sretna majka djeteta koje jede sve, bez obzira na boju i vrstu. I voli to svim reći.

Rušiteljica bajki i mitova
Ovu mamu znate. Ona je realna i s obje noge na zemlji. Toliko je na zemlji da je djeci već s godinu i pol dana objasnila da nema Djeda Mraza, Uskršnjeg zeke, a svakako ne ni neke tamo Zubić vile. Njoj su to sve bespotrebne gluposti. Ona ističe kako ne želi lagati svojoj djeci. Niti im očito dati da uživaju u sitnim stvarima koje čine djetinjstvo čarobnim.

Ljubiteljica neobičnih imena
Voli biti orginalna pa joj se ni u najcrnjim snovima ne smije dogoditi da njeno dijete ima neko uobičajeno ime. Zapravo mora imati ime koje niti jedno drugo dijete nema. Niti će ikada imati. Pa ako ju to odvede i u krajnju krajnost, baš ju briga. I to je uredu, samo ne mora svima drugima isticati kako je to ime najljepše na svijetu. Svakoj mami je ime njezinog djeteta najljepše.

Više novca nego pameti
Potrošit će previše novaca na dječje stvari koje će u najbolje slučaju tri puta upotrijebiti. Što ju briga, njoj je najbitnije da drugi vide da ona ima novaca i da voli potrošiti na svoju djecu.

Snoba za prehranu
Majka koja bi radije bila prognana iz zemlje nego djeci dala hranu koja nije organskog podrijetla, provjerena, domaća, bezglutenska, najzdravija, nešpricana i na suncu dozrela. Također, kosa joj se na glavi diže na sam spomen nečeg nezdravog i punog šećera i konzervansa. Neće joj biti lako kada djeca budu sama odlučivala što će jesti!

izvor.djecjaposla.com

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online