VREDI DA PROČITATE : Mami u akva-parku koja mi je otvorila oči

0

Dan je bio vreo, sunce je pržilo, a muž i ja smo onako uzgred pomenuli mogućnost da iskoristimo vreme i odemo u akva-park. Čim su deca čula razgovor, igra je prestala i spremanje za polazak je počelo. Nije bilo nazad, kao i uvek kad se deci pomene mogućnost odlaska na neko zabavno mesto. Proganjaju te dok ih ne spakuješ u auto.

Akva-park u koji obično idemo ima pregršt zanimacija za decu – velika pečurka s vodopadom, žaba koja pljuje vodu, tobogani, talasi i još sto čudesa.

Moja devojčica, moje drugo dete, stigla je na svet pre malo manje od godinu dana, ostavivši mi opuštene grudi, strije na stomaku i poveću količinu opuštene kože i viška kilograma. Bila sam toga i te kako svesna, pa mi nije uopšte bila potrebna opaska jedne konobarice iz restorana u koji često idemo, koja je prokomentarisala kako imam krupne kosti. Ta izjava mi je odzvanjala u ušima dok sam birala šta da obučem za bazen, a da najbolje sakrije sve te problematične zone. Nijedan kupaći nije pokrivao dovoljno, pa sam rešila da ostanem u majici.

Ali onda sam te videla, draga mama, tamo, na sred dečjeg bazena, u tirkizno-plavom kupaćem kostimu, s tvojim dečacima. Videla sam kako uživaš u njihovoj igri, kako puniš kofe vodom i juriš za njima, smeješ se i ne brineš šta će bilo ko o tebi pomisliti ili reći. Brinula si jedino o tome kako da ovaj dan učiniš nezaboravnim za svoju decu i za sebe. Kako sam ti se samo divila i kako sam se samo stidela sebe u tom trenutku, skrivena od tuđih pogleda ispod suncobrana i u širokoj majici, dok se moj muž igrao s decom.

I skinula sam tu majicu, potrčala ispod prskalice i igrala se sa svojom decom. Od sveg srca sam se smejala tome koliko sam blesava bila što sam dozvolila da me stid zbog izgleda spreči da uživam u igri sa svojom decom. Prišla sam i rekla ti to. Ti si se samo nasmešila i rekla: “U redu je, razumem te.” Tog trenutka, nije mi ništa bilo važnije od smeha moje dece. Zavolela sam svoje telo, jer, da je ono još uvek isto kao pre nekoliko godina, tog smeha koji je lek za moje uši – ne bi bilo.

- Oglasi -

Ja sam majka jedne devojčice. I nastavnica engleskog u ženskoj školi. I želim da sve devojčice u mom životu nauče da su njihova tela samo domovi u kojima stanuju njihove duše i njihove misli. I moj celulit i strije, sve su to znaci da sam majka dva anđela, i tu su da me uvek podsećaju da sam u svom životu uradila nešto veliko i važno.

Tog dana u akva-parku sam se zaklela sebi da više nikad neću sedeti po strani, skrivena od tuđih pogleda. Neću izbegavati da sa sinom odem na sladoled u baru na bazenu, neću svaku unesenu kaloriju brojati, uzdisati i kajati se. I neću nositi majicu preko kupaćeg kostima. I svaki put ću se setiti tebe, divne mame iz akva-parka koja me je naučila važnu lekciju – kakav uzor treba da budem svim devojčicama u svom životu.

Izvori: Huffingtonpost. Detinarije. com (zelenaucionica.com)

Strije, celulit stomačić pa šta MAJKE STE !!

Save

Save

- Advertisement -

Komentara
Loading...