Priča jedne majke iz šapca vredna pomena pošto je ovo stvarno sramota

0

Pre neki dan jedna mama mi je u inbox poslala ovu priču . Zamolila me je da uradim jer ovo treba da se pročuje !! OVO JE SRAMOTA !! VELIKA SRAMOTA I TUGA !!

dete

I tako….upišem ja u junu svoje dete sa poteškoćama u razvoju u OŠ „Nikolaj Velimirovic“ Šabac( uredno obavimo potrebno testiranje ,dostavimo dokumentaciju a školi i po adresi pripadamo).Dete, kao i u predškolskom nastavlja obrazovanje kroz inkluzivni program.Sve zvuči sjajno..navodno „elitna“ škola sa sjajnim uspesima…fantastican kadar..čestitke na upisu itd.Mi cupkamo od nestrpljenja tokom leta obilazimo školsko dvorište,radujemo se jer u istu školu ide i najbolji drug.

A onda dobijete poziv 31.avgusta da dodjete na sastanak i dozivite ŠOK!!! PRITISAK koji su izvršile direktorka škole,zamenik direktora i pedagozi 31.avgusta u 9 ujutru dan pred polazak u prvi razred na mene da ispišem dete iz njihove škole i upišem u drugu školu je skandalozan i mogu ga svrstati pod socijalnu diskriminaciju! Priča da škola nema adekvatne uslove za rad sa detetom, koje je i pored poremećaja visoko funkcionalno je sramotna i smešna.

Način na koji objašnjavaju zašto ta škola nije za njega je skandalozan i sa očiglednom pozadinom.Provela sam čitavo prepodne pokušavajucu da pronadjem mesto za svoje dete u već popunjenim odeljenjima u drugim školama (koje nisu u nista boljim uslovima od škole u koju smo upusani) JER MI OVO RADE DAN PRED POLAZAK U ŠKOLU!!!.

Na kraju smo pronašli mesto u OŠ „Nata Jeličić“ školi koja je najudaljenija od mesta našeg stanovanja .Eto kako se pomaže deci sa razvojnim poremećajima i njihovim roditeljima u obrazovnom sistemu. Ovakvo odsustvo saosećanja,bezobrazluk i prljavu igru u kojoj na fino pokušavaju da se otarase rada sa detetom u inkluziji je neverovatno..i to sve dan pred polazak u školu.

Pedagog tvrdi da je radio po uputstvu direktora ….a niko od njih još nije ni čestito upoznao dete niti mu pružio šansu. SRAM VAS BILO….VI OBRAZOVNI KADAR…..PU!!!!!ŽELITE DA ODRŽITE SVOJ STATUS NAJBOLJE SNOBOVSKE ŠKOLE PA SVAKO KO NIJE U TOM ŠABLONU LETI U NEKU DRUGU ŠKOLU…SRAM VAS BILO!!!!

AUTORKA PRIČE :Jelena Gavrilović

izvor. devetmeseci.net

DELITE DALJE HVALA !!

Save

Save

Save

Save

Save

Komentara
Loading...