ZA DIVLJENJE :Pored troje dece Ana šije maske za bolnicu

0

Valjevka Ana Lazarević I pored troje dece, u svom stanu šije maske I poklanja ih zdravstvenim radnicima .

Medju onim gradjanima Valjeva koji su se na neki način uključili u pomoć drugima je ekonomski tehničar po zanimanju I majka troje male dece, Ana Lazarević. Ona je videvši da postoji problem nabavke maski, donela odluku da svoj posao ostavi po strani I počne da šije maske.

“Na žalost, sada je ovakva situacija, ali je lep osećaj da možete da pomognete nekome, pre svega ljudima koji moraju da ostanu zdravi i bezbedni, kako bi mogli da pomognu i izleče one kojima je pomoć potrebna. Maske za kardiologiju su urađene i isproručene, priprema se potrebna količina za pedijatriju, a onda i za Urgentni centar i odeljenje transfuzije. Ja dnevno mogu da postignem da sašijem 30 komada, ali srećom u šivenje su se uključile još tri sugrađanke s kojima delimo materijal, tako da će maski za našu bolnicu svakako biti”, priča Ana .

Ana koja inače šije ogradice za krevetce I posteljine za bebe , maske šije od pamučnog platna u koje se, kako su joj objasnili lekari, ubacuje gaza ili tetra pelena. Sašivene maske dostavlja valjevskoj bolnici. S obzirom da se istovremeno stara o troje dece Ani u poslu pomaže i suprug Goran pa vreme u kućnoj izolaciji provode radno.

- Oglasi -

„Dosta ljudi nas kontaktira putem društvenih mreža, ali ono što me je malo razočaralo jeste da veliki broj njih pita – „koliko naplaćujem“. Apsolutno to ne želim, niti mi je to bila ideja. Ne mogu nikoga da odbijem ko moli, ali u ovom trenutku prioritet je bolnica, jer ako ne omogućimo našim lekarima i medicinskim sestrama da budu potpuno zaštićeni, u rizik dovodimo sve“, objašnjava  Ana.

Pored valjevske bolnice i onih koji su tražili od nje maske Ana ih je šila i za nekoliko firmi.

Ana Lazarević pronašla je svoj način da pomogne svojim sugradjanima i za to jedinu korist koju očekuje jeste dobro zdravlje za sve.

BRAVO ANA !! NA MUCI SE POZNAJU JUNACI ! 

 

Foto freepik.
Autor/Izvor vamedia.info

- Advertisement -

Komentara
Loading...