Za dve godine imala sam dva pobačaja. Moj muž i ja nismo odustali od toga da osnujemo porodicu.

0

Zdravo MAME. Želela bih da vam ispričam svoju priču.

foto.pixabay.com

Ja sam inače mlada mama, tek 18-sta god.. Za dve god imala sam 2 pobačaja. Moj muž i ja nismo odustali od toga da osnujemo porodicu.

Evo kako je meni bilo kada sam saznala da sam trudna.

Krajem oktobra prošle god. Zabrinuta jer nisam dobila, rekoh možda mi kasni, glupo mi bilo da pitam muža dal sam trudna haha, a unutrašnji glas mi govorio da tu postoji nešto, iako sam sve vreme bila ubeđena da mi kasni. No kad ono ni sledećeg meseca nisam dobila. Pomislim ja ” Ma daj, nije moguće! ” Odem kod ginekologa, pregleda me na uzv kaže on ” Čestitam trudni ste” Ja zanemela. Nisam mogla da verujem, izašla napolje prenela mužu sta mi je doktor rekao on sav uzbuđen ?

Ali, svakako iako sam bila u drugom mesecu trudnoće, nisam htela da kažem svojima za trudnoću, bojala sam se, bojala se toga da ne pobacim ponovo.. Svako jutro svako veče ja sam molila Boga da sve bude u redu i da mi podari dete bilo muško ili žensko nebitno.

Ušla u 4 mesec zahvaljivala se Bogu na tome, odlazila sam kod ginekologa svaki pregled mi je bio dobar bez problema, odlučim ja ipak da sad kažem mojima za trudnoću. Kad sam im rekla oni svi na mene ” Zašto nam nisi rekla, zašto si to krila ” Ja nisam htela ništa da im kažem.

I tako dan uz dan, nikad da uđem u 9 mesec, beba udara, kako je to bio dobar osećaj kad znaš da je sve u redu sa bebom, da nosis još jedno biće koje će se tek roditi.. Ma predivno. ?
Inače bila sam mnogo slaba, ali kad sam saznala da sam trudna, haos počela da jedem mnogo više no što sam ranije, ugojila sam se 25kg ?

No, krajem osmog meseca počele su lažne kontrakcije. Inače termin mi je bio 10 jula. 1 jula, svanulo mi je dan tako sto su mi počeli bolovi, na svakih 30min…Muž kada je došao sa posla, nije shvatio to ozbiljno, trebali smo da krečimo sobu za dete, tako je i bilo, muž kreči, dok ja šetam tamo – ovamo bolovi krenuli na svakih 15min, dok sam šetala bilo mi je sve ok, ali kad sam htela da sednem nisam mogla!

Beba mi nije dala mira. Odlučim ja da sačekam do uveče.. Muž okrecio sobu sve je super izgledalo, bolovi su prestali, večerali smo, legli kad ono osećam ja nešto me gura uspaničila sam se. Muž mi je lepo rekao ” Hajde da te odvedem u bolnicu dok je ranije ” Ja nisam htela. Oko pola 01:00 počeli su jači i jači bolovi, muž spava ja kukam on se probudi i vikne MA JEL TI HOĆEŠ DA SE PORAĐAŠ ILI DRZIŠ TO DETE NA SILU, DIŽI SE IDEMO U BOLNICU.

Ja od straha ustala, uzela torbu, čekam kuma da dođe po mene. Kad je došao krenuli smo, stigli u Pa. Odmah mi uradili uzv, rekli mi da je plodova voda mlečna, i da ću se sad poroditi ?
Kaže meni doktorka obuci spavaćicu idemo u salu, ja uplašena obukla spavaćicu i krenula za doktorkom, muž me sačekao napolju, rekoh idi ti kući, javim ti ja dal je sve ok.

Ode on a ja u salu. Dok su me merili, pa temperatura, pritisak, dok su me ispitivali, ja rekoh doktorka ja ću ovde da se porodim dok me vi ispitivate.. No, kad sam sela na onaj sto, kad ja videh one makaze itd haos, kaže meni babica, digni ovde noge, i slušaj naše uputstvo, i tako krenulo 1,2,3 izašla bebica, došla je na svet jedna mala devojčica! ❤️ŽENSKO kažu oni živa i zdrava 2,800kg 46dugačka ocena 10.
Ljudi moji ono olakšanje pa to je neverovatno!

Eto, hvala Bogu moja mala Andrijana, došla na svet 2jula živa i zdrava, zahvaljivala sam Bogu na ovaj predivan i prekrasan dar, to je nešto najlepše kad vidiš svoje dete, kad uzmeš dete u naručje..

Poruka za buduće mame !

Zato drage mame uvek ima uspona i padova, da se ne lažemo. Nemoj te da odustajete od toga da ostanete u drugom stanju. One mame koje se plaše poroda, naravno boli, boleće vas sve dok ne vidite vaše dete, kasnije će sav taj bol nestati. One Mame koje će se tek poroditi srećno! ❤️

Porodilište u Pančevu 

autor. mama Danijela

izvor.devetmeseci.net

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

Primetili smo na nekim blogovima krađe naših priča , zamolićemo ih da izbrišu ili ćemo pokrenuti tužbu . Takođe molimo mame gde vide naše priče da nas obaveste . Niko nema dozvolu na priče samo devetmeseci!!

Komentara
Loading...
where can i buy metformin over the counter buy metformin online