Za prvo dete pomoć 300.000 umesto 100.000 dinara, vi a evo koliko za one koji PLANIRAJU DRUGO DETE

0

Za prvo dete roditelji će od države umesto 100.000 dobijati 300.000 dinara, a za drugo po 10.000 mesečno u narednih pet godina, umesto do drugog rođendana, najavljuju iz Vlade Srbije.

Da bi se to ostvarilo dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, najavljuje da će nakon donošenja Zakona o budžetu, na red doći set finansijskih zakona kako bi bio „popravljen“ Zakon o finansijskoj pomoći porodicama sa decom, piše „Politika“.

- Oglasi -

Ona je za ovaj list rekla da je Vlada Srbije već usvojila odluku da se u „naredne dve godine poveća jednokratna pomoć za prvo dete sa sadašnjih 100.000 na 300.000 dinara“.Što se pomoći za drugo dete tiče, kako se navodi, budžetom za 2020. biće odvojeno više para za primenu Zakona o finansijskoj pomoći porodicama sa decom.

– Imajući u vidu činjenicu da najveći broj parova u Srbiji ima samo jedno dete, odlučili smo da za drugo dete dobijaju mesečno nadoknadu od 10.000 dinara do detetove pete godine života , u ovom trenutku je taj iznos predviđen samo do drugog rođendana – istakla je resorna ministarka za demografiju i populacionu politiku, prenosi Politika.

Autor/Izvor blic

- Advertisement -

Komentara
Loading...