ZA PRVU BEBU U 2017.GODINI SLEDI NOVČANI POKLON OD 300.000 DINARA

0

Niski start za prvorođenu bebu u 2017. već je počeo, pošto će Grad Beograd prvog dečaka i devojčicu u novoj godini častiti sa po 300.000 dinara!

prve-bebe-u-2017

Grad Beograd časti prvorođene bebe, a kako bi trka bila fer, za ovu čestitku moraju da se ispune određeni uslovi

Iako se porodilišta već godinama utrkuju gde će se roditi prvi mališani, nakon najave „novogodišnje čestitke“ koja je na dnevnom redu sednice Skupštine grada, ulozi su sada veći.

Prve bebe dobijaju 2.500 evra

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, jednom porodilištu je zabranjeno da se utrkuje „jer mogu da se dese nenadane situacije“. Ako se montira, porođaj može da krene u lošem smeru…

– Grad ne bi smeo ovo da objavljuje ranije. Sada će i porodilišta i roditelji da se utrkuju oko toga – rekao je izvor „Blica“.

Po njegovim rečima, kada je montirani porođaj u pitanju, to samo može biti carski rez.

– U velikim porodilištima svaki dan se obavi do 30 porođaja pa se uvek očekuje prva beba tu. Međutim, pre u onim manjim se može montirati carski rez – ispričao je „Blicov“ izvor.

LISTA USLOVA ZA ČESTITKU

Kako bi sprečili moguće prevare, čelnici Grada sastavili su čitavu listu uslova za najavljenu „novogodišnju čestitku“. Tako, poklon od 2.500 evra mogu dobiti samo bebe živorođene na teritoriji Beograda, rođene prirodnim putem, a uslov je i da majka ima srpsko državljanstvo.

izvor.blic.rs

Komentara
Loading...