ZANIMLJIVI MITOVI O TRUDNIČKOM STOMAKU :)

Mnogi smatraju da veliki stomak znači i da će beba biti krupna, a neki su uvereni da se na osnovu oblika stomaka može proceniti pol.

Rezultat slika za pregnancy photography

Trudnički stomak obično počne da se primećuje u drugom tromesečju trudnoće. Žene koje primete da im se stomak počinje ranije pojavljivati ne trebaju brinuti: to je najverojatnije posledica nadutosti koja je tipična i sasvim normalna pojava tokom rane trudnoće.

- Oglasi -

Mnogi kažu da će žene koje nose stomak nisko gotovo sigurno roditi dečaka, a one koje nose visoko dobiće djevojčicu. Međutim, ovo je daleko od istine i praktično ne možete samo na temelju toga proceniti kog pola će biti vaša beba.

S druge strane, oblik stomaka može otkriti u kojem su stanju vaši želudačni mišići, jer su ženama koje su u dobroj fizičkoj kondiciji stomaci obično viši od stomaka žena kojima su želudačni mišići opušteniji kao posledica loše kondicije ili prethodnih trudnoća. Takođe, kod viših žena stomak je obično uži, dok je kod nižih žena širi.

Tamnija linija na koži po sredini trbuha pojavljuje se skoro kod svih trudnica, pogotovo kod onih koje imaju tamniji ten. Ova linija posljedica je hormona koji se luče tokom trudnoće, a izbledi nakon poroda.

PROČITAJTE I OVE ZANIMLJIVOSTI :* 

 

Komentara
Loading...