Zanimljivosti : Fetusi su svesni

0

Veruje se da se ličnost ne razvije do 2-3 godine, ali prema istraživanjima i fetusi su svesni, reaguju na ljude i vode aktivan emotivan život.

fetus

Medicinska istraživanja pokazuju da dijeta majke, pušenje, uzimanje droga, alkohola i kafe direktno utiče na razvoj fetusa.Istarživanja pokazuju da čim majka pomisli na cigaretu, nerodjeno dete u njenom stomaku postaje uzrujano. Ovo pokazuju da postoji biohemijska i neuro- hormonska veza izmedju majke i fetusa.

Istraživanja vršena u Majamiju dokazuju da fetus od 6 meseci može da čuje i da se pomera u ritmu majčinog glasa. Tako da oseća i kad je majka nervozna i ljuta, ali isto tako i kad je srećna.

Takodje najnovija istraživanja pokazuju da postoji kratkotrajna memorija kod fetusa starog 30 nedelja. Ta memorija je duga samo 10 minuta. A nerodjene bebe u 34. nedelji mogu da zapamte neke informacije i da ih se sete posle 4 nedelje.

Nerodjeno dete može da oseti i da reaguje na sve emocije. Može da oseti da li ga majka želi ili ne. Ukoliko majka ne želi dete, ono neće osetiti nikakvu ljubav niti sigurnost u stomaku, pa će odmah nakon rodjenja imati fizickih, psihičkih i emotivnih problema.

Dete koga majka želi i voli i priča mu dok je u stomaku, nakon rodjenja će biti dosta zdravije i fizički i emotivno. Istraživanja pokazuju da majke sa negativnim stavom o trudnoći imaju više rizika od prevremenog porodjaja, dete će biti rodjeno sa malom telesnom težinom i emotivno potrešeno.

Takodje dosta utiče i odnos sa partnerom. U istraživanju koje je vršeno na 1300 dece i roditelja, dokazano je da one žene koje nisu srećne u braku i nemaju podršku partnera radjaju decu fizicki i psihicki uništenu, dok kod onih koje imaju srećan brak deca rastu u zdrave ličnosti. Kako se dete oseća u stomaku, poželjno ili nepoželjno, može da utiče na stvaranje njegove ličnosti i karaktera.

Oko 20 nedelje fetusi mogu da osete vaš dodir. Maženje stomaka i odgovaranje na njegove udarce je pozitivan način komuniciranja izmedju vas i bebe. Oko 23. nedelje fetus će moći da čuje otkucaje majčinog srca. Oko 25. nedelje ce moći da čuje i zvuke van materice. Pričanje, čitanje i pevanje ima smirujuće uticaje na bebu.

- Oglasi -

Jao divno zar ne ? Sigurno dosta toga niste znali .

AKO VAM SE DOPALO PODELITE I SA VAŠIM PRIJATELJIMA :* HVALA

Pogledajte još par dobrih tekstova

Rađanje deteta,od začeća do porođaja,razvoj fetusa !

3D ultrazvuk fetusa : Neverovatno šta sve fetus radi u materici

Šta mogu da otkriju neverovatne 3D slike fetusa

5 bizarnih stvari koje se dešavaju u materici trudne žene

Da li vaša beba liči na onu sa slike ultrazvuka?

- Advertisement -

Komentara
Loading...