Zašto bebe nosimo sa leve strane

Većina roditelja ljulja ili drži svoju decu sa leve strane, jer to podstiče emocionalnu komunikaciju sa roditeljima, tvrde francuski stručnjaci.

zašto bebe nosimo sa leve strane
Majke svoje bebe uglavnom drže s leve strane ne zbog toga što je većina ljudi desnoruka pa želi da im desna strana ostane slobodna – kako se do nedavno tumačila ova pojava, već zato što sekomunikacija novorođenčeta i majke uglavnom odvija pomoću glasa, a upravo je levo uvo odgovorno za “hvatanje” senzibilnih vokalnih signala, jer beba još uvek ne razume značenje reči, objašnjavaju psiholozi.
Roditelji drže bebe sa leve strane koja je povezana sa desnom hemisferom mozga odgovornom za ekspresiju lica, takođe, radi bolje komunikacije, navode stručnjaci.
Majke, svoje bebe odmah po rođenju instiktivno naslanjaju mahom na levu stranu da bi bebe mogle da čuju otkucaje maminog srca, prenose francuski mediji.
Istraživanja su, takođe, pokazala da majke, koje su u stanju depresije ili su žrtve bilo kog vida porodičnog nasilja, bebe nose sa desne strane, jer nisu raspolažene za komunikaciju sa njima.

Izvor: Mondo.rs

PODELITE OVO I SA DRUGIMA :* HVALA

- Oglasi -

PROČITAJTE PAR ZANIMLJIVOSTI O BEBAMA 😉

Zanimljive činjenice o bebama

 

Komentara
Loading...