Zašto je avokado odličan i za trudnice i za bebe ?

0

Odgovor je krajnje jednostavan, zato što je avokado bogat folnim kiselinama i masnoćama koje su veoma dobre za zdravlje srca i kardiovaskularnih sudova. Avokado je voće koje bi sve trudnice, ali i bebe trebale jesti u što većim količinama.

- Oglasi -

avokado za trudnice i bebe
Avokado sadrži više folne kiseline od svog ostalog voća i to 45 mg na jednu šolju ove namirnice. To je zaista dobra vest posebno kad uzmemo u obzir da je folna kiselina ključni prenatalni nutrijent koji proizvodi nove i održava stare ćelije zdravima. Potrebne količine folne kiseline tokom prvog tromesečja trudnoće su veoma važne jer se tokom tog perioda razvija centralni nervni sistem kod beba, a dokazano je da folna kiselina smanjuje rizik od urođenih mana.

SAZNAJTE I OVO –Zašto je Med jako važna hrana za trudnice?

Takođe, ženama koje pokušavaju ostati u drugom stanju se savetuje da uzimaju oko 400 mg folne kiseline dnevno i bez obzira što će vam lekar propisati određene vitaminske dodatke, nije zgoreg da uzimate i namirnice koje u sebi sadrže folnu kiselinu, avokado na prvom mestu. Avokado je jedino voće koje sadrži mononezasićene masti koje štite od srčanih obolenja.

SAZNAJTE I OVO –Zašto je kivi tako dobar za trudnice?

Kad su u pitanju bebe, njima su mononezasićene masti takođe neophodne, a čim beba počne jsti krutu hranu slobodno im na listu namirnica uvrstite i avokado koji će im obezbediti dobre masti neohodne za kognitivni i vizuelni razvoj. Pored toga, avokado sadrži više kalijuma nego banane koje češće dajemo mališanima.

Ako niste baš sigurni na koji način da uvrstite avokado u ishranu, mi vam donosimo dva sjajna predloga i obavezno ih isprobajte.

SAZNAJTE JOŠ I OVO –Zašto je cimet spas za žene?

Rolnice sa avokadom za trudnice

  • 2 kašike izgnječenog avokada
  • 1 tortilja
  • 1 parče ćureće salame
  • 1 parče nemsnog sira
  • ½ šolje omiljenog umaka
  • ¼ šolje naribane šargarepe

Avokado premažite preko tortilje, odozgo poslažite salamu, sir, dodajte sos i šargarepu pa čvrsto urolajte tortilju.

Slatki pire od avokada za bebe

  • Parče breskve
  • Malo običnog jogurta
  • ½ izgnječenog avokada

Sve dobro izmešajte, izgnječite i poslužite svojoj bebici.
lifepressmagazin.com

- Advertisement -

Komentara
Loading...