Zašto su ginekolozi najčešće muškarci?

Jeste li primetili da je najveći broj ginekologa muškog pola? Pogledajte kako ovi lekari objašnjavaju svoje razloge da postanu specijalisti za zdravlje žena.

To je velika čast.”
“Odgajila me izuzetno jaka žena, a i oženio sam se zaista snažnom damom. Zbog toga osećam ogromno poštovanje prema stvarima koje čine da se žena oseća posebnom. Svidela mi se ideja da učestvujem u nečemu što je važan deo njihovih života – seksualno i reproduktivno zdravlje. Telo žene je metafora njene ženstvenosti, tako da imam pristup celokupnom identitetu pacijentkinje. To je za mene velika čast”, rekao je jedan ginekolog.

Žene su bolji pacijenti
Dok muškarci često tvrde kako im “nije ništa”, čak i onda kada imaju neki zdravstveni problem, žene jednostavno kažu kakve simptome imaju i šta ih muči. Zbog toga ih je lakše i lečiti.

Zbog ovog poremećaja žene se stide da traže pomoć ginekologa

“Plašim se smrti.”
“Možda je čudno kada to izgovori doktor, ali užasno se plašim bolesti i smrti. Kada ste ginekolog, više ste usmereni na život i porodicu i to je ono u čemu uživam. Naravno, nije uvek lako – kako je moja prijateljica jednom rekla, ‘pregled vagine ne prati uvek prijatan miris’, i zaista jeste tako, ali generalno, žene dosta vode račna o sebi. Prava je privilegija razgovarati sa njima o zdravlju.”

“Lakše je brinuti o zdravlju žena, nego muškaraca.”
Kada je reč o vrstama raka od kojih obolevaju žene – kancera dojke, debelog creva, grlića materice, materice, jajnika – u četiri od pet slučajeva možemo da sprečimo da dođe do fatalnih posledica. Ukoliko redovno posećujete lekara, možete bolest da otkrijete na vreme i, u većini slučajeva, da je izlečite.

PLANIRATE POSETU GINEKOLOGU? Ovih 9 stvari oni MRZE!

“Odrastao sam sa šest sestara.”
Uopšteno govoreći, ginekologija je “lepši deo medicine”, putem koga mogu dosta da utičem na pacijentkinju i njenu porodicu. Takođe, to je oblast gde kombinacija lekova i operacija uglavnom daje dobre rezultate. Na kraju, odrastao sam sa šest sestara, tako da sam navikao da slušam o estrogenu, ovulaciji, hormonima.

- Oglasi -

“Pacijentkinje mi se nabacuju.”
“Od svih oblasti medicine, bio sam siguran da se neću baviti ginekologijom jer nisam želeo da posmatram vagine na taj način. Međutim, otkako sam postao ginekolog, jedva da uopšte primećujem da su to vagine.

Ipak, ako je žena izuzetno privlačna, ponekad se malo “borim” sa svojim mozgom. Osim toga, imao sam i pacijentkinje koje su mi se otvoreno nabacivale, jedna čak odmah nakon abortusa.”

Pitanja koja se trudnice ustručavaju da postavite ginekologu

Čudo rađanja
“Moj prijatelj je često govorio da želi da pregleda ženske grudi. Srećom, on je postao neurolog. Ja sam odlučio da postanem ginekolog i na taj način se približim ‘čudu rađanja’.”

Pola ljudske rase
“Kada je trebalo da izaberem šta će biti moja specijalnost, nisam mogao da odlučim kojih nekoliko centimetara tela bih želeo da lečim. Umesto toga, odabrao sam da lečim ‘polovinu ljudske rase’. Uostalom, više volim žene nego muškarce i lakše mi je da razgovaram sa damama.”

Ne volim hirurge.”
“Uživam u hirurgiji, ali ne volim hirurge. Volim medicinu, ali ne želim da lečim stare pacijente i njihove hronične zdravstvene probleme. Nisam želeo ni da budem pedijatar, zbog toga što su roditelji dece često iritantni”, objasno je jedan lekar.

Kada je reč o ginekologiji, pacijentkinje su češće zdrave nego bolesne, a porođaj je nešto najbolje na svetu, dodao je ovaj lekar.

izvor. MONDO

ŽENE AKO IMATE OVA TRI PROBLEMA SA MENSTRUACIJOM OBAVEZNO SE OBRATITE GINEKOLOGU !!

Komentara
Loading...