ZAŠTO SU TO URADILI : Blizanci rođeni za vreme pandemije dobili imena KORONA I KOVID

0

Iako pandemija korona virusa većini ljudi nije donela ništa lepo, mladi roditelji iz Raipura u centralnoj Indiji odlučili su svoje blizance rođene za vreme pandemije da nazovu Korona i Kovid.

Majka Preti Verma (27) za „Hindustan Times „otkrila je da su ta imena izabrali kako bi ih podsetila na teške okolnosti u kojima su dobili dvoje zdrave dece. Dodali su, ipak, da će možda promeniti odluku.

– Blagoslovljena sam blizancima, devojčicom i dečakom, u rano jutro 27. marta. Zasad smo ih nazvali Korona i Kovid. Rodila sam u teškim okolnostima, pa smo suprug i ja hteli da taj dan ostane zapamćen. Kad je i medicinsko osoblje počelo tako da ih zove, odlučili smo ih nazvati prema pandemiji – rekla je Preti.

- Oglasi -

Opisala je i s čim su morali da se nose od trenutka kad su joj, kasno uveče, počeli trudovi do trenutka kad su se bebe rodile.

– Kasno uveče su mi iznenada počeli trudovi. Ne znam kako je moj suprug uspeo da se snađe da hitna dođe po nas. Zbog izolacije zabranjen je saobraćaj i policija nas je nekoliko puta zaustavila, ali su nas pustili da nastavimo zbog mog stanja. Nisam znala što će nas dočekati u bolnici budući da je već bila ponoć, ali lekari i sestre su bili jako ljubazni- ispričala je mlada majka.

Načelnica bolnice Šubra Sing medijima je otkrila da su mama i bebe u dobrom stanju i da su puštene kući, prenosi „Index“.

 

Foto freepik
Autor/Izvor index.hr

- Advertisement -

Komentara
Loading...