Želim da prenesem ženama pozitivnu priču : :“Ako je sve u redu porodiće te i poštar u liftu! „

0

Poštovana Sonja! Odmah ću vam reći da ne postoji ama ništa spektakularno u mojoj priči! Želim da je podelim sa vama i svim dragim ženicama koje imaju uz sebe andjela ili ga pak očekuju.

FOTO.privatna arhiva mame Kristine 

Svakodnevno čitam vaše ali i post-ove svih osoba koje je u isti koš „bacila“ ista radost/muka. Divim vam se!

Ja sam mlada mama od svega dvadeset i dve godine. Imam sina od 10 meseci. Trudnoću sam prenela 4 dana (Georgina). Za mene, devojke koje su sa mnom delile sobu na odeljenju ginekologije, sestre i lekare to je bila agonija! Sumnjam da je tada u bolnici bilo žene koja se više radovala porodjaju i više patila zbog onih relativno ravnih linija na ctg-u. Nakon istog razočarenja u petak pre podne na ctg-u:RADOST!!

Otvorena 3 prsta na pregledu. Indukcija. Nakon higijenske obrade, upala sam u salu da mi probuše vodenjak. Pored mene su bile dve devojke. Pošto sam insistirala da šetam stalak oko kreveta-dozvolili su mi. Mada se doktorka u početku ljutila jer sam prvorotka.

Polako je vreme prolazilo, žene su se poradjale, odlazile… bolovi su nadolazili. Ostadoh sama zbog silnih carskih rezova. Tek nekad me je babica obilazila da vidi da li je sa mnom sve u redu. Posle 5 i po sati kontrakcija shvatila sam da se dešava nešto drugo. Napon! Brzo sam legla razmisljajući kako je bolje da, ako niko ne naidje,beba padne na sto!

MOJA SREĆA JE STIGLA NA SVET 

Babica je baš u tom trenutku došla kao pozvana i na moje insistiranje navukla rukavice da me pregleda. U šoku je počela da viče: „Nemoj da guraš! Moram da pozovem doktorku!“ U roku od 5 minuta sam rodila svoje milo stvorenje od 3500 g i 54 cm. Šivenje mi je proteklo neprimetno! Kao i porodjaj. Ćaskala sam sa doktorkom za koju se ispostavilo da mi je zemljakinja.

- Oglasi -

PORUKA ZA BUDUĆE MAME 

. Želim da prenesem ženama pozitivnu priču i podstrek! Želim od srca da se svaka raduje porodjaju kao ja i da baš svaka prodje najbolje što može, uz Božiju pomož! Danas su sve žene preplašene… A porodjaj je nešto najprirodnije, nešto iskonsko. Pozdrav za sve majke!

P. S. Mene su baš svi super ohrabrivali!
Da izvinete, kuda udje, tuda mora i da izadje. Nije nijedna ostala zauvek trudna i kao što već spomenuh jednom-topli komentar moje majke:“ako je sve u redu porodiće te i poštar u liftu! “
Srdačan pozdrav!

Hvala mami Kristini na ovoj divnoj i pozitivnoj priči a malenom bebcu želim divno i bezbrižno detinjstvo :* 

autor priče . mama Kristina 

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NAĐE NA DRUGIM PORTALIMA

I OVE PRIČE SU OSVOJILE VAŠA SRCA 

- Advertisement -

Komentara
Loading...