Želje u trudnoći… Hrana? Seks?

Mi majke treba da budemo zahvalne trudnoći zbog ožiljaka i širih kukova. Ali zato nam trudnoča daje i 9 meseci opravdanja da možemo da jedemo šta nam se prohte.

zelje - u trudnoci -hrana-seks

Ponekad smo toliko gladne kao vukovi, da ne biramo šta sa žim jedemo. Ove zelje u trudnoi mogu biti nekad i smešne, ako se sada, posle porodjaja, prisetimo njih. Ali prolaziti kroz to u trenutku trudnoće, to je druga priča.

Nahrani me!

Jede mi se začinjena piletina u isto vreme kad i svinjetina. Postojalo je jedno mesto u našem gradu gde mi nikad nije bilo dosta njihove hrane, pa me je moj siroti muž morao voziti tamo nekoliko puta nedeljno, kad god mi se prohte nešto specijalno. Obično mi je u jednoj ruci bila porcija svinjetine a u drugoj flaša limunade. A do tog restorana trebalo nam je 30 minuta vožnje.

Čekaj…. daj mi još!

Još jedna karakteristika trudnoće je ogromna želja za hranom u velikim količinama. I sudovi veliki koji obično stoje negde sklonjeni, sada postaju obavezni jer se mora spremati u što većim količinama. Dešavalo mi se da u isto vreme jedem jaja, pahuljice i čokoladu. Mrzela sam jaja i nikada ih pre trudnoće nisam jela. Takodje sam bila luda za pahuljicama. Jos jedan čudan slučaj, osoba koje je oduvek bila vegeterijanac, tokom trudnoće, za vreme jednog ručka pojela je svo meso iz tanjira osobe do sebe.

Pratite svoj nos

Još jedna karakteristika trudnoće je čudan osećaj mirisa, odbrambeni mehanizam dizajniran da bi nas sprečio da pojedemo nešto pokvareno što bi moglo naškoditi bebi. Sećam se kad sam bila u jednom kineskom restoranu da sam mogla namirisati bubašvabe koje su bile ispod poda. I nisam posle mogla ništa da jedem. Ali taj osećaj za miris nije samo na hranu. Jedan žena je rekla kako na 4-6 nedelja pre trudnoće nije mogla da bude blizu svog muza jer je po njenom čulu mirisa čudno mirisao. I još je dodala da je imala želju da ga ubije dok spava. Na sreću, odustala je od te ideje i on je jos uvek živ.  🙂 A neki čudni i neprijatni mirisi nekima u trudnoći odgovaraju, kao na primer, gas i sandolin.

Vi to nazivate hranom?

Imate želju da jedete stvari koje se ne smatraju hranom, kao na primer pica. Pica baš i nema nekih hranljivih sastojaka. Ja sam imala želju za bebi puderom (omiljen mi je bio Johnson`s). Kao mala sam ga par puta probala, da vidim kakvog je ukusa, ali kad sam po prvi put bila trudna opet mi je došla ta zelja. Želja za tim neobičnim stvarima vratila mi se i u drugoj trudnoći. Kad nisam trudna nemam te blesave želje. 🙂

Dajte mi seks!

Ali dosta o hrani. Hajde da pričamo i o drugim željama u trudnoći. Priče o tome da treba izbegavati seks u trudnoći su prevazidjene i u to niko više ne veruje. Hvala Bogu zbog toga, jer u tom periodu hormoni baš divljaju i dolazi do većeg zadovoljstva. Neke žena kažu da su prvi put u zivotu doživele orgazam tek u trudnoći. Jedna žena, supruga jednog vlasnika malog restorana, videla je muža kako plače dok pere sudje i žali se:” Ja nisam seksualni objekat. Ne mogu više. Ona kad god me vidi želi seks.” Onda sam mu prišla i izivinula se i posle 30 sekundi sam mu rekla:”Hajmo u spavaću sobu.”

Još dobrih i korisnih tekstova

Seks u trudnoći – da ili ne? (PROČITAJTE)

Da li je podvodni seks preporučljiv prilikom pravljenja bebe? (PROČITAJTE)

SEKS U TRUDNOĆI: Da li sperma može da naudi bebi? (PROČITAJTE)

 

 

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...