Žena lavica : Ja sam svom sinu i majka i otac

„Moja priča počinje ovako „

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Upoznala sam dečka na jednoj kućnoj žurci. Zabavljili smo se. Sve je bilo kao iz bajke. Posle 8 meseci zabavljanja ostala sam trudna. I pre toga je pokušavao da ostanem trudna i upozorila sam ga da to ne radi. Kada je saznao da sam trudna, razglasio je da se ženi i da će postati otac. Rekao mi je
Ako abortiraš, nemoj nikada da mi se javiš na ulici. “ Na to sam rekla da neću to uraditi.

- Oglasi -

Inače ja studiram u Nišu i tada sam bila kraj prve godine. Trebala sam da se preselim iz stana i zvala ga da mi pomogne oko preseljenja. Odugovlačio je. Smilovao se da dodje i samo preneo knjige. Ponovo sam ga zvala da dodje jer su ostale još stvari da se prenesu. E tu je odugovlačio baš..danas-sutra. Meni je ispitni rok, mučnina, čišćenje oba stana. Meni pukne film i napišem sms da ću abortirati ako ne dodje ,jer vidim da neće biti tu kada mi najviše treba.

Medjutim problem sa mrežom je bio i ja tri puta pošaljem istu poruku. On se iznervira i kaže mi da abortiram. Zakažem pregled i kažem mu kada imam, a on nadje izgovor da ne može da ide sa mnom jer radi. Inače,i dan danas prica priču kako ga nisam ni zvala da ide.

Odem ja na pregled sa mojom mamom. Doktor mi kaže da sam 10.nedelja i da je rizič.no, al ako hoću odradiće. Medjutim, ne garantuje mi da ću posle toga imati decu. Dao mi je fore 4 sata da odlučim. I ja sam razmišljala..razmišljala i odlučila da rodim. Kažem mami : “ Odlučila sam da rodim. Šta će mi fakultet i novac, ako neću imati to malo biće“. Ona me je podržala..i zahvalna sam joj na tome.

Njemu sam javila šta sam odlučila i on mi lepilo odgovorio : “ Sama si odlučila, sama snosiš odgovornost. “ rekoh da je to divno.
Mom ocu saopštim..on je isto prihvatio i pored mame mi i on pomaže. Išla sam..jurila..da to dete ima normalnu porodicu.

Kada smo otišli kod njegovih njegov otac mi je rekao “ to će da bude grbavo. Mi bi da ona abortira. Bolje je. On je mlad (pa se posle ispravio da smo oboje mladi)“ Ja sam rekla da mi je rizični i da o abortusu svoje ćerke ne mogu da se pitaju. Jer o ovome ja odlučujem..čak ni moji roditelji nisu odlučivali već me podržali šta god da odlučim.
Njegov otac je rekao da nikada necu završiti fax ,vidi nas on za 5 godina.
Njegovi, zajedno sa njim su išli na to da imam spontani. Nervirao me. Kulirao mi poruke, vredjao me, ponižavao. Nikada neću zaboraviti rečenicu : “ Ti si mi nužno zlo zbog deteta. “

8.marta 2012.godine se nadjemo, na njegov predlog, da se dogovorimo da živimo zajedno. Meni predlog objekta nije baš bio po volji..ali ja rekoh da razmislim. Otišao je do grada i posle pola sata došao sa devojkom i sestrom od tetke.
Inace celu trudnoću mi je pričao kako sumnja da je njegovo dete. Inače, u 7.mesecu saznam da mi je plod 2 nedelje stariji od same trudnoće. I on iza mojih ledja poljubi tu devojku.
Ja se suzdržim.. i odem kući…

19.aprila se rodi moja sreća..moj život..moja snaga. Zdravo i pravo, 9-tka na rodjenju. Ja nikada srećnija. Medjutim pri prijemu u bolnicu nisam želela da ga prijavim kao oca. Sutra dan mi čestita rodjenje deteta i pita kao da li treba nešto za njega. Rekoh da ne treba.
Bili smo 8 dana u bolnici zbog eserihije na pupčiću. Dan kada smo trebali da izadjemo, javim mu i on mi kaže da ne može da dodje jer nije kući.. I da sam trebala ranije da mu javim. I ja lepo odem svojoj kući i kažem mu da dete i ja nismo kofer koji ide tamo-amo. I da nemam goluba pismenošu da mu javi jedno mesec dana ranije jer je „princ“ u pitanju.

Dodje početkom maja da vidi dete. I to sa mamicom i na babine svom detetu..što nije normalno. Nekako se dogovore da udju, video je dete..i rekao da ga pozovem kada idem da ga prijavim. Naravno da ga nisam pozvala jer kad god sam ga zvala nikada nije mogao. Inače, zaboravih, ja sam na početku trudnoće dala 4 ispita i mirovala godinu.
On je mislio da sam rekla da ne znam ko je otac…al ja rekla da ne želim da ga prijavim. Tako je i dan danas.

Videla da od njega nema nista i digla sam ruke..nastavila fax posle 2 mirovane godine (jer je Ilija sisao godinu i po dana). Evo sada sam apsolvent i ostalo je još par ispita do diplomiranog inženjera.
Ika ima 4 godine
Nikada mu ništa nije kupio. Mali zna njegovo ime. Moja odgovornost je to. Sutra dan mu neću braniti da ga vidi..al ja nastavljam da se borim za svog andjela.

Eto..to je moja priča. Jeste malo duža, al tako je.
Da, zaboravih. Svake godine čestita rodjendan i detetu i meni, a inače ga samo dete zanima. Njegovi su se tu mnogo umešali i mislim da ne može preko ponosa.

Al iskreno, ja nikada ne bih mogla više da budem sa takvom osobom. Jednog dana, nadam se, da će naići pravi koji će sve ovo poštovati..a do tada radim na sebi i detetu. Inače, moji čuvaju Iliju dok ja završavam fax.

PORUKA ZA SVE ŽENE –
Da nikada ne odustaju od svoje dece, ma koliko god bilo teško. Oni su izvor sreće. Sve ostalo se prebrodi. Pritom će pravi ljudi znati da poštuju takve žene.
Svetlo je uvek na kraju tunela.line9

Hvala ovoj hrabroj mami , ženi i borcu na ovoj priči . Želela je da ostane anonimna i ja to poštujem .

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !!

Komentara
Loading...