ŽENE AKO IMATE OVA TRI PROBLEMA SA MENSTRUACIJOM OBAVEZNO SE OBRATITE GINEKOLOGU !!

0

Tegobe koje prate menstruaciju su uglavnom već uobičajena stvar s kojom se iz meseca u mesec borimo i zbog kog tih nekoliko dana spadaju u najomraženije.

menstruacija

Međutim, pored uobičajenih tegoba mogu se javiti i problemi koji ukazuju na ozbilniji problem i koje nikako ne treba da ignorišete. Tada svakako treba da se obratite ginekologu.

POGLEDAJTE I OVO –Menstrualni ciklus 3D animacija (VIDEO)

Dugotrajna ili prekratka menstruacija
Trajanje krvarenja varira od žene do žene. Ginekolozi savetuju da im se obratite ako krvarite duže od 7 dana ili pak kraće od 2 dana. U tom slučaju imate menstruaciju neobično dugog ili kratkog trajanja i potrebno je ustanoviti zbog čega se to događa.

- Oglasi -

Ugrušci
Tokom menstruacije dolazi do ljuštenja sluzokože maternice i zbog toga se može dogoditi da primetite male ugruške, pogotovo u periodu kada najviše krvarite. Međutim, ako su ti ugrušci veliki i ako se pojavljuju svakog dana menstrualnog ciklusa, onda se obavezno javite ginekologu.

SAZNAJTE –Da li znate šta se tačno događa sa Vašim telom dve nedelje pre menstrualnog ciklusa?

Obilna menstruacija
Organizam svake žene je drugačiji pa je tako i menstruacija drugačija. Jačina krvarenja je ono na šta morate obratiti najviše pažnje. Ako tokom krvarenja morate često menjati uložak tj. on se u potpunosti natopi u roku od sat vremena ili pak trošite najmanje 10 tampona dnevno, onda imate obilna krvarenja čiji uzrok treba ispitati.

SAZNAJTE-Ovako se menstruacija menja kroz život

AKO STE OVO PROČITALE I SHVATILE DA JE TAKO I VAMA ODMAH POSETITE GINEKOLOGA .

PODELITE OVO I SA OSTALIM ŽENAMA :* HVALA

- Advertisement -

Komentara
Loading...