Žene mogu sve, ali često zaboravljaju da ne moraju!

0

Mama Lina, članica virtualne zajednice ‘MaMe na Fejsu’, odlučila je da se obratiti mamama preopterećenima čistoćom i pospremanjem poručivši im da one nisu roboti i da imaju pravo na odmor…

mama

„Mame, drage, nemojte da pravite robote od sebe. Uzmite odmor, usporite. Dajte sebi pravo na prljav veš, prljav pod, prljavo posuđe, ako osećate umor. Imate pravo da odmorite.

Odrađujem svoju smenu, dolazim kući, ručam, pogledam domaći mlađoj ćerki, popričam sa starijom, dajem zadatke za pomoć u kući i rušim se na kauč mrtva umorna. Da, ja sam mama koja sebi daje odmor.

Dajem sebi odmor od nekih sat vremena i kad je pod prljav, posuđe neoprano, veš za sušenje, pranje, peglanje, kad je u kući apsolutni haos ja legnem i ne vidim ništa. I znam da sam tu u manjini u odnosu na druge mame, jer se većina mama ne usudi da sama sebi da odmor. Znam mnoge koje ne sedaju dok sve u kući nije u savršenom stanju. Ali drage moje zašto?

U kakvom ste vi stanju nakon što je sve ostalo savršeno? Pogledajte se malo u ogledalo, jesu li vam podočnjaci do nosa ili do brade? Imate li nakon savršene kuće vremena, volje i živaca za savršenu igru, savršeno vođenje ljubavi ili savršeno doterivanje same sebe… Ma ja znam da nemate jer samo robot bi to mogao.

- Oglasi -

Mame, drage, nemojte da pravite robote od sebe. Dajte sebi odmor, usporite. Dajte sebi pravo na prljav veš, prljav pod, prljavo suđe, ako osjećate umor. Imate pravo da odmorite. Ne oduzimajte sebi to pravo da biste dokazale da vi sve možete. Naravno da možete, pa žena ste! Žene mogu sve, ali često zaboravljaju da ne moraju!“, poručila je mama Lina u čijim rečima su se pronaple mnoge žene, a neke od njih podelile su i sopstvena iskustva u komentarima koji prate ovu objavu na stranici „MaMe na Fejsu“.

Izdvojili smo komentare mama koji su dobili najviše lajkova:

– „Nisam još dosegla taj stadijum. Dođem kući, jedem, sve pospremim i operem i tek onda legnem. Previše me nervira nered i zavidim svim mamama koje mogu da ga ga ignorišu barem i na sat vremena“, napisala je mama Ana.

– „Slažem se, iako se moja mama zgražava nad mojom kuhinjom koja ne blista. Nekad je i meni to bilo prioritet, ali kad ti deca kažu ‘mama kad ćeš malo da se igraš s nama?’ onda vrlo brzo zaboraviš na sve ostalo. I zato je lepše s decom, koju viđam samo par sati dnevno, ako i toliko zbog rasporeda škole i obaveza, da se malo se poigramo, popričamo, zajedno se nasmejemo, nego da peglam ili slično. Prašinu obrišeš i sutra je opet tu, a njihovi minuti su nepovratni“, poručila je mama Ivana.

– „Bravo, ja imam četvoro odrasle dece i oduvek sam sebi davala vremena za odmor. Posao nije zec, neće pobeći“, porulila je mama Ksenija.

– „S ponosom kažem da mi NE PADA NA PAMET kad dođem s posla da se lovim sa posuđem, vešom, usisivačem ili bilo čim sličnim. Prvo legnem, sve četiri u vis, a ko nije u školi dolazi na maženje“, napisala je mama Martina.

Izvor: Zadovoljna.hr

- Advertisement -

Komentara
Loading...