ŽENE OVO NIKAKO NE RADITE DOK IMATE CIKLUS MOŽE OZBILJNO DA ŠKODI VAŠEM ZDRAVLJU

0

Postoje neke stvari koje ne treba da radite tokom menstrualnog ciklusa. Tokom ovog perioda meseca, neke žene su blagoslovene laganim ciklusom, dok neke prolaze kroz pakao. Kada ste u bolu, postoje mnoge nelagodnosti u telu.

ovo ne radite za vreme ciklusa

1. Seks bez zaštite

Šanse da ostanete u drugom stanju tokom ovog perioda su velike. Kako biste izbegli i razne infekcije, najbolje bi bilo da izbegnete odnose tokom ciklusa.

OBAVEZNO POGLEDAJTE I OVAJ VIDEO-Menstrualni ciklus 3D animacija (VIDEO)

2. Ne preskačite obroke.

Pokušajte da ne preskačete obroke tokom ciklusa. Morate da zapamtite da gubite puno krvi tokom ovog vremena i hrana će vas učiniti da se osećate jačom.

3. Klonite se fizičkog napora i rada

Ako imate bolove u leđima ili stomaku tokom ciklusa, trebali bi da izbegavate fizički napor jer će samo učiniti vaš bolom još gorim.

4. Nemojte da jedete brzu hranu

Možda vam brza hrana deluje kao sjajna ideja u 2 ujutru, ali vaš stomak će pevati drugačiju melodiju ako pojedete masan pomfrit. častite sebe svakako, samo nemojte da jedete previše i ne jedite nezdravu hranu koju inače ne jedete.

- Oglasi -

OBAVEZNO PROČITAJTE I OVO –JAKO VAŽNO : Greške zbog kojih imamo bolnu menstruaciju i probleme

5. Posao

Ovo je nemoguće za većinu žena, mada bi bilo potpuno u redu da žene tada dobiju bar 2 dana slobodno. Naravno, postoji mogućnost da bi kancelarije bile stalno prazne, ali jedan dan ne može da škodi zar ne? Nažalost, ne živimo u savršenom svetu.

6. Ostajanje celu noć

Osećaćete se mnogo bolje ako legnete ranije u krevet, bez obzira što vam treba neko vreme da zaspite. Pustite neke prijatne zvuke na Jutjubu, zatvorite oči, uspavana lepotice.

Obavezno pročitajte i ovo –ŽENE AKO IMATE OVA TRI PROBLEMA SA MENSTRUACIJOM OBAVEZNO SE OBRATITE GINEKOLOGU !!

7. Ekstra saveti

Ne biste trebali da pijete ledenu vodu (to može da dovede da menstrualna krv ostane na zidu materice, nakon 5-10 godina može da izazove rak).

Izbegavajte gaziranu vodu.

Pokušajte da ne jedete krastavac (supstanca koja se nalazi u krastavcu može da bude uzrok da neka tečnost ostane u zidovima materice).

PODELITE OVO I SA VAŠIM DRUGARICAMA :* HVALA

izvor:kurir.rs

- Advertisement -

Komentara
Loading...