ŽENE TREBA DA JEDU ZA VREME POROĐAJA A EVO I ZAŠTO !!

Nove analize pokazuju da hrana na porođaju neće uzrokovati nikakve probleme, naprotiv.

Teško da ćete čuti lekara da kaže: “Uzmi, pojedi nešto”, kada počnu kontrakcije. Do sada, doktori su se plašili da bi zalogaj usred guranja mogao da dovede do gušenja trudnice ili da bi mogao da utiče na anesteziju u slučaju da moraju da obave hitan carski rez.

Nove analize pokazuju da hrana na porođaju neće uzrokovati nikakve probleme, naprotiv.
Voda i ugljeni hidrati pomažu mišićima da rade bolje, naročito materica, povećavaju nivo energije, te generalno pomažu novopečenoj mami da se brže oporavi posle porođaja, javlja Rojters.

Istraživači sa Tomas Džeferson univerziteta u Filadelfiji “testirali” su porođaje 3.982 žene, od kojih su sve rađale jedno dete (ne blizance ili trojke) i nije bilo potrebe za hitnim carskim rezom.
One žene kojima je bilo dozvoljeno da jedu i piju tokom porođaja, u proseku su se porodile 16 minuta brže u odnosu na mame koje nisu jele i pile. One nisu bile izložene riziku od gušenja hranom ili povraćanja zbog anestezije, što je bila briga naučnika kada su istraživali četrdesetih godina prošlog veka.

- Oglasi -

“Zaista ne znamo koliko žene mogu da piju i jedu na porođaju. Ali, ako je organizam hidriran i ima dovoljno ugljenih hidrata, naši mišići bolje rade”, kaže autor studije dr Vinćenco Bergela.
Za sada, praksa je da se porodiljama daje samo voda tokom porođaja jer postoji strah da bi žena mogla da udahne jako i da hrana ode u pluća.

Pored toga što očito ni lekari nisu sigurni da je bezbedno jesti na porođaju, verovatno ne treba ni da kažemo da je majkama verovatno hrana poslednja stvar na planeti kada iščekuju dolazak svoje bebe.

Izvor: novosti/021

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...