Zimska trudnica : Sve što treba da znate !!

0

Uz naše savete nema zime drage trudnice .

Jedite povrće

Iako zima nije godišnje doba koje obiluje povrćem, npr. zelenom salatom ili paradajazom, možete jesti kupus, krompir… Krompir je veoma zdrava namirnica jer sadrži visok procenat gvožđa, koje Vaše telo koristi za proizvodnju bebinih crvenih krvnih zrnaca. Takođe je bogato vitaminom C, koji telu pomaže da apsorbuje gvožđe.

Mekani i gipki

Zimsko vreme isušuje kožu. Zimski faktori pogoršavaju uslove verovatno koliko i centralno grejanje ili koje god da koristite. Pokušajte sa narodnim lekovima- pomešajte kajsiju sa toplim maslinovim uljem i napravite smesu.

Stavite na kožu, ostavite da deluje 10 minuta i onda sperite. Maslinovo ulje će nahraniti kožu, a vitamin C će podići nivo kolagena dajući koži mekan izgled, pored sjaja koji Vam daje sama trudnoća.

Utoplite se

Hladnjikavo Vam je? Stomak koji neprestano raste pokazuje da ovog puta imate veću površinu kože preko koje izlazi toplota te je vrlo moguće da će Vam ove zime biti hladnije nego ijedne pre. Ovo Vam daje za pravo da poboljšate zimsku garderobu- kupite vunene džempere i novi kaput.

- Oglasi -

Nema potrebe da brinete kako je bebi hladno. Bezbedna je u Vašem stomaku i uvek joj je za stepen toplije. Kada se umotate u sve ono što ste planirali, biće joj vrlo toplo.

Ostanite unutra

Pored snega i leda koji se gomilaju napolju, imate savršen izgovor da se utoplite i ceo dan provedete čitajući knjigu ili uz televiziju. Postarajte se da gledate komediju jer istraživanja pokazuju da su smešni filmovi dobri za srce koliko i aerobik.

Za smeh se zna da smanjuje stres, povećava imuni sistem i smanjuje krvni pritisak – sve što je trudnici potrebno da se oseća dobro .

Naslađivanje

Zimske noći su odlično vreme za kuvanje tople čokolade. Toplu čokoladu možete kupiti u kesici ili sami napraviti od mleka i čokolade za kuvanje. Stavite u šerpicu dve šolje mleka i četiri štangle čokolade. Zagrejte smešu, ali ne dopustite da proključa. U sve to možete dodati tri parčeta pomorandže, ukoliko volite ovo voće. Kada smeša postane penasta, skinite je sa šporeta, izvadite ostatke pomorandže i servirajte.

Ne samo da će Vas zagrejati, već ovaj napitak sadrži kalcijum od koga su bebino srce, nervi i mišići jači. Pomorandža sadrži vitamin C koji će pomoći Vašem imunom sistemu.

Umotajte svoj stomak i uživajte u zimi.

Foto Halfpoint / Getty Images
Autor/Izvor devetmeseci

- Advertisement -

Komentara
Loading...