ŽIVOT JE ČUDO: 7 godina nakon porođajne kome u Betaniji, prvi put videla ćerku

Danijela Kovačević je 2009. u Betaniji rodila ćerku Mariju i pala u komu. U porodilištu je dobila sepsu, jedva je preživela, a do danas je u budnoj komi. Donedavno je vegetirala poput biljke, a zahvaljujući terapiji na Klinici za rehabilitaciju osoba u komi u Pforzhajmu u Nemačkoj, danas može mnogo više. Ona je prvi put videla i zagrlila svoju ćerku Mariju, koja sada ima sedam i po godina.

Nakon šest godina terapija u Srbiji, za samo tri meseca boravka u Nemačkoj napravljen je ogroman iskorak, ali to nije dovoljno.

– Niko nam nikad nije rekao da može da se oporavi. Niko nam nikad nije rekao ni da će da živi. Jednostavno, tamo u Nemačkoj su učinili čudo. Počela je da sedi, već je tamo počela da se goji, a imala je 30 i nešto kilograma – kaće njena majka Vesna Drašković.

Britanski Daily Mail pisao je o Danijeli i o njenom herojstvu, i kako je zadivila nemačke lekare. Ipak, velika borba tek predstoji.

– Ona je početkom marta počela sama da se podiže u sedeći položaj. Vrlo koncentrisano gleda televiziju, što pokazuje da neko stanje svesti postoji. Ali ta svest luta, i zato je veoma važno to kanalisati, ne dopustiti da ode unazad. U svakom trenutku radi stvari potpuno neočekivane za pacijenta kao što je ona – kaže Danijelina majka.

Danijelina ćerka Marija se brine o svojom majci, hrabri je i svakog dana joj nacrta jedan crtež. I svakog dana pita: „Kada će moja mama ozdraviti?“

Danijela Kovačević je osoba sa najdužim stažom u budnoj komi. Kada se porodila u Betaniji, 13. oktobra 2009, imala je 17 godina. Danas je za nju svaki dan borba u kojoj veoma dobro napreduje. Danijelina porodica je protiv lekara koji je vodio carski rez podnela krivičnu prijavu. Ispostavilo se, bezuspešno. On je danas član etičkog odbora Kliničkog centra Vojvodine.

danijela-kovacevic-betanija

Danijelina porodica je “na mišiće” i zahvaljujući ljudima dobre volje prošle godine uspela da sakupi novac za tromesečnu terapiju u Centru za rehabilitaciju u Nemačkoj. Tako se Danijeli rade fizikalni i logopedski tretmani koji podstiču rad moždanih ćelija. Ali to nije dovoljno. Ta terapija za tri meseca košta 65.000 evra.

Kroz SMS poruke je skupljeno 4.000 evra, a Nemci su organizovali takmičenje u tekvondu i 10.000 evra su dodelili Danijeli. Danas nju od novog, preko potrebnog terapijskog procesa deli 50.000 evra.

Svi koji mogu da pomognu Danijeli to mogu uraditi na sledeći način.

ZA SRBIJU ŽIRO-RAČUN:

220-2930000020979-08 na ime Kovačević Danijela kod ProCredit Bank A. D.

DEVIZNI ŽIRO-RAČUN:

Danijela D. Kovačević (2010992715181)
Kralja Petra I 76/9, 22320 Inđija
IBAN: RS35 2202 9300 0002 0979 08
ProCredit Bank A. D.
Milutina Milankovića 17 11070 New Belgrade,
Republic of Serbia
SWIFT: PRCBRSBG

WESTERN UNION:

Danijelin otac Đorđe Kovačević
Žarka Zrenjanina 17, 22320 Inđija
Kontakt telefon: 064/686 5497

PAYPAL:

lidija7802@yahoo.it

SMS PORUKA 

Prazan SMS na 1727 i donacija 100 dinara za Danijelu.

Ako niste u mogućnosti da uputite finansijsku pomoć, podelite tekst i pomozite da vidi onaj ko može da pomogne.

IZVOR . luftika.rs

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...