Život nešto uzme nešto da : Četiri začeća ali dva nažalost neuspela

0

Sve se dešava sa nekim razlogom kaže mama Marijana i započinje nejnu priču za sajt devet meseci

FOTO.privatna arhiva mame Marijane 

Naša priča počinje 2001godine. Mladi oboje,ja 15 a muž 19. Rešimo da počnemo da živimo zajedno 2004godine. Nismo se nikada čuvali ali nismo ni planirali odmah bebu. Potajno sam se svaki put nadala možda sam trudna ali nisam bila opsednuta sa tim.

Prvi neuspeh 

Meseci prolaze,godina ali ništa. Odlučimo da odemo da se prekontrolišemo. Kod mene sve ok a suprugova dijagnoza oligospermia. Doktori kažu nema šanse prirodnim putem. Ok. Prihvatimo šta je tu je. Počinjemo sa pripremama za vto. Odlazimo 2009 za Bg da radimo vto.12.02 Vraćene tri oplodjene jajne ćelije,ali nije uspela. Poraz. Guramo dalje.

Neodustajemo i uspeh !

Sledeće godine se spremamo za drugi pokušaj ali prepreka,meni pozitivna ureaplazma. Dr mi daje terapiju ali ja nepočinjem odmah da je pijem. Čekam ciklus 2.3.2010 ali kasni,prvi put za sve ove godine. Čekam svaki dan ali ništa. I odlučimo da kupimo test iako smo sigurni da nema šanse,tako su bar doktori rekli. Kad ono bingo,dve crtice. Hvala Bogu pa nisam počela da pijem terapiju inače ništa od bebe. Trudnoća prva tri meseca rizična a posle sve bilo kao po knjizi. Progutali smo termin,namučili se na porodjaju ali vredelo je rodio se Andrej. Našoj sreći nema kraja.

Ovog puta naša sreća je kratko trajala 

Marta 2013 ponovo kasni ciklus,beta pozitivna,blizanci. Ali sreća je kratko trajala. Krvarenje i gubitak jedne bebe a posle par dana i druge. Tuga,ali opet smo rekli idemo dalje,imamo jedno neka je živo i zdravo. Januar 2015 opet kasni,beta pozitivna ali na uz se ne vidi još plod,mala trudnoća. Dr mi daje terapiju kao sa prvim detetom,utrogestan i ne znam tačno koje inekcije da se to održi.

Posle 10dana opet uz da vidi kakvo je stanje,ali opet se plod ne vidi. Kaže možda je vanmaterična,nisam siguran,prekini sa inekcijama pa ako dobiješ bolove idi u bolnicu. Posle par sati počinju bolovi. Ja na ginekologiju,prime me,dr odradi uz ali nije ni on siguran da li je van materice plod ili na samom ulazu iz jajovoda u matericu.

Ostave me da ležim i kažu spremamo te kao za operaciju a možda i sve bude ok. Strepnja,muka,čekanje. Prolazi vizita i ja prva za uz. Ništa lepo nemaju da mi kažu,potvrda vanmaterične trudnoće i naravno operacija. Plod je bio formiran 5mm i rukice i nogice i srculence ali stao u jajovodu i nije mogao dalje. Desni jajovod izvađen. Dr koji me operisao rekao levi je super možeš još petoro da rodiš. Tuga bol ali opet imam jedno kući pa moram dalje.

- Oglasi -

Izgubila sam mog voljenog oca i saznala da sam opet trudna 

Novembar iste godine umre mi tata. Boli jako pogotovu što je mlad bio i nije zaslužio tako rano da nas napusti ali bolest ga je za mesec dana pojela. Prolazi 40 dana 5.01 ja u crnini,opet meni kasni ali povezujem to sa šokom. 13.01 na nagovor supruga radim betu, i pozitivna . Odemo na uz samo da vidimo da li je u materici i da li je ok. Dr potvrdjuje i kaže sve ok. Sreća,tuga sve odjednom. Pitam se da li je morao tata da ode da bi ja ponovo ostala trudna.

Osma nedelja trudnoće i pojavi se braon na vešu. Pitam Boga zašto? Odlazim u bolnicu na uz i srećom ništa strašno,mali hematom i prečišćava se. Hvala Bogu. Trudnoća uredna bebac krupniji pa pred kraj trudnoće stao sa rastom ali ok. Indukovan porođaj u 39nedelji,12.09.beba sitnija 2900 ali sve u najboljem redu.

Bato mu je dao ime Vasilije i Vaso sada ima pet meseci i super je beba.

Poruka za buduće mame 

Život ti nešto oduzme a nešto ti da. Doktori rekli nema šanse prirodno a mi eto četiri začeća ali dva nažalost neuspela. Glave gore i samo napred. Možete vi to !!

Bravo prava lavica !! Hvala mami Marijani što je njenu životnu priču podelila sa svima nama a mališanima želim divno i bezbrižno detinjstvo :*  Žene ne odustajte nikada od bebe !! 

autor priče . mama Marijana 

izvor.devetmeseci.net

Mama Marijana je dala priču za naš sajt pošto su se pojavili oni koji bez naše dozvole uzimaju priče i sve sa našeg sajta za njihove blogove iako smo ih upozorili da to ne rade i da nemaju prava , treba da znate da original je ovo i jedina autorka ove priče mama MARIJANA . A mi poslednji put upozoravamo da svaka priča koja je na sajtu devet meseci samo tu treba i da ostane . 

I OVE PRIČE SU OSVOJILE VAŠA SRCA

- Advertisement -

Komentara
Loading...