PORODJAJ NE TREBA DA BUDE STRAH NEGO ISKUSTVO KOJE SE PAMTI CEO ŽIVOT

0

Kada sam ostala trudna prvi put imala sam samo 18 godina i iskreno bila sam preplašena jer nisam znala šta me čeka.Bilo je to prvih devet najlepših meseci u mom životu.

13045663_773839766080658_609639429_n

FOTO. privatna arhiva mame Ivane

Termin mi je bio 22.10.2011. Slušala sam priče s strane,ali nije to iskreno dopiralo do mojih ušiju,jer nisam htela da plašim samu sebe. 18 oktobra oko 21h sam osetila neke male bolove,pratila ih i postajali su sve jači,suprug me bukvalno terao da idem u bolnicu ali ja nisam jer mi ni vodenjak nije pukao.

Svanulo je i oko 07h sam krenula u bolnicu. Tamo su me dočekale babice i rekle da je porodjaj krenuo,da mi vodenjak još uvek nije pukao. Pomogle da legnem na sto i rekla da se ne plašim jer su videle da mi je prvi porodjaj i da ih slušam. Oko 11:30h vodenjak mi je pukao i počeli su najaču bolovi. Čula sam,samo diši i slušaj nas. Posle trećeg napona rodile su se prve oči za mene najlepše na svetu. Rodila sam Luku koji je bio težak 3850g.

Kada sam ugledala te male okice,sav bol je nestao.Posle tri godine sin je pozele seku ili batu. Tako smo u decembru saznali da sam trudna.

Druge trudnoće se nisam plašila jer znam da šta me čeka i bila sam dosta opuštenija. U petom mesecu smo saznali da će Luka dobiti seku. Termin mi je bio 18 avgusta. Seka nas je malo namučila jer nije htela napolje, bilo joj lepše kod mame u stomaku.

- Oglasi -

Otisla sam u bolnicu 20 avgusta jer sam imala male bolove i naravno ostala jer mi je prošao termin. Svako jutro,podne i veče sam radila Ctg ali sam imala lažne bolove. Do 22 avgusta oko 19h s dobila prave bolove. Prebacili su me u pripremnu sobu. Sat vremena ranije legla sam na sto,isto kao i prvi put vodenjak mi nije pukao,ali ovog puta su morali da mi probuše. Bolovi su počeli. Babice su tu,slušaj nas da bi i bebi i tebi bilo dobri,da te ne bi cepali(jer sam dan pre toga saznala da je beba krupna).

Tacno u 23h posle tri napona rodile su se druge okice najlepše na svetu. Rodlia se Maša koja je bila 4000g.Čula sam samo svaka čas,nismo te sekli a ni ona te nije pocepala.

Babice su bile divne,doktori takodje. Tako da drage trudnice,ne slušaj te svakakve priče,sve imamo različita iskustva. Ali ja bi svako trudnici poželea porodjaj kao moj. Šetajte što više,tj koliko vam organizam i bebac dozvoljavaju. Kada odete da se porodite slušajte doktore i babice,jer oni će Vam pomoći i Vam i Vašoj bebi. Pozdrav od nas četvoro. line9

13020380_773839896080645_936068606_n

Hvala mami Ivani na priči . Luki i Maši želim divno i bezbrižno detinjstvo :*

SVA PRAVA NA PRIČU I FOTOGRAFIJE ZADRŽAVA DEVET MESECI SAJT I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA

autor priče : ,mama Ivana

izvor.devetmeseci.net

- Advertisement -

Komentara
Loading...