Znakovi koji govore da ste u plodnim danima

0

Ako imate vrlo jasne znake da ste u plodnom periodu kao što je providna sluz iz grlića materice ili promena temperature, to je znak da je ste u periodu ovulacije. Međutim, ukoliko nema jasnih znakova, vaš grlić nudi alternativne znakove da ste u plodnim danima.

plodni-dani

Kako se približavate ovulaciji, grlić materice postaje mekši, otvorniji i vlažniji. Mnoge žene ne znaju ni kako se opipava grlić materice, te koliko mekan treba da bude creviks.

Najbolji način da utvrdite da ste u plodnom periodu je da pratite znakove, poput tečnosti iz glića. Ta faza traje nekoliko dana. Posle toga nastupa povećanje temperature, kada treba proveriti grlić. Ova faza traje oko pet dana.

Da biste proverili grlić, stavite svoj čist srednji prst u vaginu dok ne dodirnete cerviks. Kad ga osetite, u plodnom periodu on je mekan kao vaše usne, a kad nije plodni period, grub je poput vrha nosa.

- Oglasi -

Bez obzira na to šta vam glić “kaže” uvek morate da proveravate standardne simptome kao što su cervikalna tečnost i temperatura koja se meri svakog jutra posle najmanje tri sata sna.

Temperatura je najviša u vreme ovulacije, nekih 12 do 15 dana pre ciklusa. Temperatura vam neći reći kad je tačno ovulacija, već da se to dešava tih dana. Ova metoda se prati zajedno sa pojavom cervikalne tečnosti.

Posle cikusa možete da primetite suvoću i postepenu vlažnost koja najavljuje ovulaciju i to je vreme kada može doći do začeća.

Izvor babycenter.com

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

- Advertisement -

Komentara
Loading...